Njemački golman
30

Wolff nakon čudesne utakmice sreo čuvenog Bosanca i zagrlio ga, on mu uzvratio: Stvorio sam čudovište

E. K.
Andreas Wolff u dresu Njemačke (Foto: EPA-EFE)
Andreas Wolff u dresu Njemačke (Foto: EPA-EFE)
Njemački velemajstor na golu Andreas Wolff je nakon spektakularne utakmice protiv selekcije Švicarske sreo čovjeka koji je od njega napravio golmana svjetske klase.

U pitanju je Bosanac i Hercegovac Jasmin Čamdžić koji je dugi niz godina radio u Wetzlaru gdje je imao ulogu trenera golmana.

Tamo je tri godine sarađivao i sa aktuelnim golmanom Kielcea te od njega napravio golmana svjetske klase, piše nd-aktuell.de.

Čamdžić, koga smatraju najboljeg u Njemačkoj za rad sa golmanima, sada radi kao trener u rukometnoj reprezentaciji Švicarske, a u razgovoru za pomenuti portal se prisjetio rada sa "čudovištem" na golu Nijemaca.

"U početku se uništavao zbog svakog primljenog gola, a danas je mnogo smireniji, ne samo kao ličnost nego i kao golman i drži se fantastično", rekao je Čamdžić.

Kada je u srijedu nakon brojnih intervjua Wolff sreo svog mentora ispred svlačionica, zagrlio ga je i pozdravio te istakao da "nije ni znao da sjedi na klupi".

Bh. stručnjak je uzvratio velikim komplimentom rekavši da je "stvorio čudovište" nakon čega su se njihovi putevi razdvojili.

Inače, bivši selektor Njemačke Christian Prokop je želio Čamdžića dovesti u stručni štab ove selekcije, no taj plan se nije realizovao.

Sam Čamdžić je tokom karijere radio sa vrhunskim golmanima uključujući i našeg Benjamina Burića te Anadina Suljakovića ili Tilla Klimpke te pomenutog Andreasa Wolffa koji je blistao protiv Švicarske i ostvario 13 uspješnih intervencija odnosno 59 posto odbranjenih udaraca.