Želi nova pravila
5

Vujović predlaže revolucionaran plan za spas rukometa: Gol s 10 metara da važi kao dva

K. H.
Veselin Vujović (Foto: EPA-EFE)
Veselin Vujović (Foto: EPA-EFE)
Crnogorski rukometni stručnjak i trener Zagreba Veselin Vujović zalaže se za radikalne promjene u rukometu kako bi ovaj sport ostao konkurentan i postao još atraktivniji kod publike.

On je u razgovoru za Sportske novosti rekao da je njegov konkretan prijedlog da se pogodak sa deset metara računa kao dva, što bi dalo priliku ekipama s dobrim šuterima da lakše stignu zaostatak, pod uslovom da postižu pogotke.

"Moj prijedlog je da se gol s udaljenosti od 10 metara računa kao dva, čime bi se dala prilika ekipama koje stižu zaostatak. To bi dalo ovoj igri potpuno drugačiju dimenziju, posebno sa šuterske strane", rekao je Vujović.

Nakon toga je rekao da bi i rukomet mogao uvesti VAR tehnologiju kojom bi broj grešaka sigurno bio znatno manji.

"Također mislim i da se napadi ekipa moraju detaljnije ograničiti i to na maksimalno 30-35 sekundi. Tehnologija je skupa, a mi nismo bogat sport. Ni VAR tehnologiju nemaju sve nogometne lige, ali je imaju Liga prvaka i ostala velika takmičenja. Sigurno je da bi se takvim projektom u rukometu smanjio broj grešaka", kaže Vujović i nastavlja:

"Ako vidim nešto na terenu, onda bih mogao pozvati sudije da to provjere, pa ako nisam u pravu neka se to odmah dokaže, a ne da me kažnjavaju i ponašaju se prema meni kao da sam balavac. Greške nisu šala jer mogu uništiti neke ljude".