Realnost je nešto drugo
3

Vujović otkrio zašto nikada neće voditi rukometaše Hrvatske: Uopšte nije važno šta ja želim

K. H.
Veselin Vujović (Foto: EPA-EFE)
Veselin Vujović (Foto: EPA-EFE)
Crnogorski rukometni stručnjak Veselin Vujović kaže da ne vidi način na koji bi u budućnosti mogao voditi selekciju Hrvatske i da njegove želje u tom slučaju nemaju nikakvu važnost.

Kako je istakao, ne vidi prostor da u narednih 30 godina neki inostrani trener vodi Hrvatsku

"Mnogo puta sam rekao već šta mislim o hrvatskoj reprezentaciji, ali jednako tako sam siguran da u idućih 30 godina nema šanse da će neki stranac biti selektor Hrvatske. Uopšte nije važno šta ja želim. Realnost je nešto sasvim drugo", rekao je Vujović za Index.hr.

Kako kaže, još uvijek ne zna kakvi su mu planovi za budućnost i da mu je potrebno vrijeme da malo razmisli.

"Ne znam još da li ću ostati selektor Irana, razgovarao sam s predsjednikom, potpredsjednikom i tri ministra koja su stigli na SP da me uvjere u novi ugovor. Nisam im želio dati nikakav odgovor, rekao sam da sam umoran i nervozan i da bi bolje bilo da odmorim nekoliko dana pa da razgovaramo", rekao je Vujović i nastavio:

"Nisam želio ništa obećati jer onda ne bih imao drugi izbor nego prihvatiti, a nisam siguran želim li to. Također, nagovaraju me i da preuzmem jedan tim iz njihove lige, imaju velike ambicije u azijskoj Ligi prvaka, ali ne znam, vidjet ćemo i jedno je sigurno, od 4. februara sam slobodan trener."

Vujović je rođen u Cetinju, a u igračkoj karijeri igrao je za Lovćen, Metaloplastiku, Barcelonu i Granollers. Također je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije od 1981. do 1996. godine.

Odmah nakon kraja igračke karijere okrenuo se trenerskoj te je do sada vodio veliki broj timova. Bio je trener Metaloplastike, Partizana, Ciudad Reala, Vardara, Al Sadda, Al Shababa, Zagreba, Kopera i Železničara.

Vodio je i reprezentacije Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, potom Makedoniju, a od 2015. do 2019. godine selekciju Slovenije. Upravo je s ovom reprezentacijom 2017. godine osvojio bronzu za Svjetskom prvenstvu.