Kup BiH
21

Vogošćani brane sedam golova u Banjoj Luci

Piše: FENA
Foto: RK Vogošća
Foto: RK Vogošća
Rukometaši Vogošće Poljine Hills sutra u banjalučkom Boriku protiv ekipe Borac m:tela igraju četvrtfinalni revanš susret Kupa Bosne i Hercegovine.

U prvom susretu, odigranom 1. marta, Vogošćani su na domaćem terenu ostvarili prednost od sedam golova (28:21).

Sportski direktor ekipe iz Vogošće Mirza Dervišević na današnjoj pres-konferenciji kazao je, da je klub tokom cijele sezone angažiran da napravi što bolje rezultate kako u prvenstvu tako i u kupu.

"Predstojeća utakmica za nas ima veliki značaj, s obzirom na to da branimo titulu u ovom takmičenju. Naše ambicije su da ove godine pokušamo osvojiti i prvenstvo i kup. U Banju Luku ne idemo da branimo sedam golova, već idemo na pobjedu. Naši momci su spremni i jedva čekaju tu utakmicu. Očekujem punu dvoranu i lijep rukomet u Banjoj Luci. Nadam se pobjedi i prolazu u završnicu takmičenja", kazao je Dervišević.

Prvotimac Tarik Međić smatra da se u ekipi ne treba osvrtati na rezultat iz prve utakmice, "jer ostvarena prednost može biti varljiva i protivnik bi mogao iskoristiti našu eventualnu opuštenost i nadoknaditi rezultat".

"U Banju Luku moramo ići s mislima da se radi o samo jednoj utakmci i da će se pobjednik plasirati u završnicu. Ekipa je zdrava, igrači su spremni. Utakmica će pokazati u kakvoj se nalazimo formi uoči nastupa u Ligi za prvaka. Borac je mlada i ambiciozna ekipa, vođena dobro od trenera Ratka Đurkovića. Očekujem dobru atmosferu, nadam se da ćemo imati dobre uslove da odigramo dobru rukometnu predstavu", kazao je Međić.

Četvrtfinalni revanš susret Kupa BiH Borac m:tel - Vogošća Poljine Hills igra se u srijedu od 20 sati.