Premijer liga
30

Vogošća spremna za derbi protiv Borca

Klix.ba
U Sportskoj dvorani "Amel Bečković" danas je održana press konferencija povodom derbi utakmice 17. kola PL BiH, kada rukometaši Vogošće dočekuju još uvijek aktuelnog prvaka BiH, banjalučki Borac.

Za medije su govorili predsjednik Fetah Kadrić, šef stručnog štaba Senad Skopljak i lijevi bek Ivan Stojanović.

"Ukratko, o utakmici koja nas očekuje sutra, mogu reći da nam je protivnik poznat. Želimo pobjedu, našoj publici ćemo prirediti istinski spektakl i jednu dobru rukometnu utakmicu. Da će biti lako, neće, ali dat ćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Vogošći. Ja prije svega želim da zaželim dobro zdravlje igračima koji sutra igraju na terenu i koji će predstavljati naš klub. Želio bi da naša dvorana bude popunjena do posljednjeg mjesta i da daju podršku ovim sjajnim momcima.mogu reći da je ovo prvenstvo jedno od kvalitetnijih u posljednjih 5-6 godina i nadam se da će rukomet u našoj zemlji, bez obzira na sve, krenuti jednom uzlaznom putanjom a garant toga su i ovi derbiji iz kola u kolo koji se igraju. Još jednom pozivam navijače prije svega iz Vogošće pa i Kantona Sarajevo da dođu i podrže naše rukometaše a oni će to znati opravdati", rekao je predsjednik Kadrić.

"Način na koji ja razmišljam o utakmici, ova utakmica je jedna u nizu derbija koja će odlučivati o vrhu. Imamo ovu utakmicu, gostovanje u Maglaju, gostovanje Zrinjskog ovdje što će biti prekretnica u prvenstvu. Ako mi odgovorimo na najbolji način i osvojimo svih 9 bodova iz ove tri utakmice. Ali da bi se to ostvarilo mi se moramo okrenuti utakmici s Borcem. Dobro smo ih analizirali i izuzetno smo spremni, trkački raspoloženi. Ovo je poslije Dervente jedna od jačih utakmica, jedan težak ispit za našu ekipu, koja je među četiri ekipe svrstavajući i nas. Ja smatram da će utakmica biti dosta neizvjesna, ali ono što nas je krasilo tokom čitavog prvenstva ovog djela to je velika borbenost, homogenost jedno veliko prijateljstvo koje vlada u svlačionici i mimo nje. Mi možda nemamo neki kvalitet u odnosu na druge protivnike što se tiče individualnog kvaliteta ali mi kao cjelina djelujemo veoma kompaktno, to što smo prvi na tabeli mi smo to zaslužili, svaki go, ostavili smo svaku kap znanja na terenu. Ova utakmica može doći u veoma nervoznu fazu, jer mi smo stvarno psihički opterećeni, svi kidišu na nas, zato što smo prvi već tri četiri utakmice.

Svi nas smatraju glavnim favoritom za prvo mjesto. Mi ne smijemo podleći tom pritisku i moramo ići od utakmice do utakmice onako kompaktno i onako kako smo se dogovorili da igramo maksimalno jako i oprezno. Mi nećemo odustati, ako smo dobili šansu, a dobili smo je da osvojimo šampionat mi ćemo to iskoristiti dat ćemo maksimum truda i zalaganja. Mislim da je ovo historijska prilika da ekipa koja je sasvim nova, napravi jedno veliko iznenađenje i osvoji prvenstvo, što svi mi istinski priželjkujemo", rekao je Skopljak.

"Nadovezao bih se na trenera da na Borac ne treba trošiti reči, to je jedna ekipa sa najvećim imenom na Balkanu što se tiče rukometa. Ali, dobro kao što znate jedan jedini poraz koji smo imali to je protiv Borca, i imamo motiva da im se revanširamo za taj poraz. Spremni smo i idemo iz utakmice u utakmicu. Moram da napomenem da posle te utakmice sa Borcem ta homogenost i drugarstvo što nas krasi, svi se sjećaju kako je to bilo u Banja Luci, nisu nam priznali go u zadnjim sekundama napada. Kapiten Alen Geko je povrijeđen bio u bolnici i nakon te utakmice smo postali prava ekipa i da nas to do sada drži. Dat ćemo sve od sebe sutra da pobijedimo Borca i da zadržimo lidersku poziciju", istakao je Stojanović.

Utakmica 17. Kola PL BiH je na rasporedu u subotu, 17.03.2018. u dvorani "Amel Bečković" sa početkom u 19:30 sati.