Pozvali navijače
13

Vogošća spremna na dvomeč protiv Fyllingena, nijanse će odlučiti pobjednika

Klix.ba
Rukometaše Vogošće PH ovog vikenda očekuje prva utakmica 3. kola EHF Challange kupa protiv HC Fyllingenbergena, a u taboru ove ekipe vlada odlično raspoloženje pred sljedeći meč.

Generalni sekretar kluba Merza Dervišević pozvao je sve navijače da dođu na meč, a također je rekao da je s organizacijske strane sve spremno.

"Pozivamo navijače da dođu u što većem broju. Nama je podrška neophodna jer igramo protiv snažnog protivnika. U ovom dvomeču želimo predstaviti klub i općenito sport u Vogošći na najbolji način", kazao je Dervišević.

Trener Vogošće Senad Skopljak kazao je da njegovu ekipu očekuju dvije teške utakmice u kojima nijanse mogu odlučiti pobjednika.

"Analizirali smo igru Bergena, igraju izuzetno snažnu odbranu sa brzom tranzicijom. Izuzetno su visoki, u svojim redovima imaju nekoliko igrača sa ovih prostora koji znaju igrati dobar rukomet. Fizički su dominantniji ali mislim da smo mi tehnički dotjeraniji. Nijanse će presuditi, možda bi to mogli biti golmani", kazao je Skopljak.

Kapite ekipe Alen Geko smatra da Vogošća ima poprilično težak raspored, ali da su igrači navikli igrati u takvom tempu.

"Mislim da možemo odigrati dvije kvalitetne utakmice i izboriti povoljan rezultat. Raspored nam je težak i u domaćem prvenstvu, ali mi smo na to već navikli. Idemo se nadigravati a daćemo sve od sebe da u konačnici mi budemo tim koji će se radovati", rekao je Geko.

Prva utakmica se igra u subotu u dvorani Amel Bećković od 19:00 sati, dok je druga na rasporedu dan kasnije u istoj dvorani u 17:00h.