Derbi meč
16

Vogošća gostuje u Visokom, Geko očekuje pune tribine i dobar meč

Klix.ba
Rukometni klub Vogošća PH nakon desetog kola Premijer lige BiH novi je lider na tabeli, a u subotu u okviru 11. kola PL BiH gostuju visočkoj Bosni.

Prvotimac ekipe Alen Geko smatra da njegova ekipa u Visoko ide potpuno rasterećena te dodaje da će pune tribine biti samo motiv više za Vogošću.

"Prije svega drago mi je da u Visokom pušu novi vjetrovi i da su na čelo kluba došli ljudi koji žele da naprave nešto. Igrao sam u Bosni četiri godine, imam mnogo prijatelja tamo i drago mi je da jedan klub sa takvom tradicijom pokušava da se vrati u vrh bh. rukometa gdje mu je realno i mjesto. Što se tiče utakmice u subotu, mi idemo apsolutno rasterećeni zbog naših dosadašnjih rezultata i nadamo se da ćemo ponoviti dobru igru i borbenost koja nas je krasila čitavim dijelom dosadašnje sezone uključujući i evropske utakmice. Bosna kući do sada nije izgubila niti jedan bod i moramo odigrati odličnu utakmicu ukoliko želimo napraviti dobar rezultat. Što se tiče publike, iskreno gdje god RK Vogošća PH igra, atmosfera je užarena i to nama samo daje dodatni motiv. Mi zadnjih par sezona često igramo slične derbi utakmice i nemamo problema da pokažemo svoj maksimum u bilo kakvoj atmosferi. Po najavama nas čeka puna dvorana i radujemo se utakmici ali njoj pristupamo kao i svakoj drugoj do sada. Također, ne sumnjam da će i u subotu sudijski par Miljević- Petrović biti na visini zadatka kako bi utakmica protekla u najboljem redu", kazao je Geko.

Utakmica 11. kola PL BiH se igra u Visokom s početkom u 19:00 sati.