Rukomet
0

Vlada KS nagradit će rukometaše "Bosne" s 20.000 KM

FENA
Povodom osvajanje bosanskohercegovačke rukometne lige i postignutih rezultata u protekloj godini, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović primio je danas delegaciju rukometaša i uprave Rukometnog kluba „Bosna”, saopćeno je iz Pres-službe Kantona.

Hadžihafizbegović je kazao da će kantonalna Vlada na narednoj sjednici odobriti 20.000 KM kao nagradu ovom klubu za postignuti uspjeh.

“Namjeravam sa svojim saradnicima izraditi strategiju za podršku sportu u kojoj će sve što je kvalitetno imati prioritet.

Ministarstvo će biti uz rukometaše sarajevske “Bosne” u toku narednih kvalifikacija jer je naše opredjeljnje maksimalna podrška vrhunskim sportistima i klubovima, što vi zasigurno jeste“, istakao je ministar.

Kao u susretima s ostalim uspješnim sportskim kolektivima, i ovog puta je razgovarano o mogućnostima kontinuiranog sufinansiranja rada vrhunskih sportskih klubova i sportista.

“Stabilnost finansiranja je neophodna da bismo održali nivo postignutih rezultata te dosegli još veće i značajnije uspjehe”, rekao je Mirsad Purivatra, predsjednik Skupštine kluba.

Ministar Hadžihafizbegović najavio je da će vrlo brzo inicirati sastanak i obaviti razgovore s predstavnicima svih instanci vlasti radi pronalaženja adekvatnog modusa za sistemsko rješavanje sufinansiranja vrhunskog sporta, kulture i umjetnosti.

Ministar Hadžihafizbegović uručio je gostima roman “Vječnik” autora Nedžada Ibrišimovića, saopćeno je