Zaigrali protiv Krivaje
20

Visočka Bosna "objasnila" situaciju s bolesnim igračima, simptome su imali ranije

D. B.
RK Bosna Vispak iz Visokog u subotu je u okviru 7. kola Premijer lige BiH igrala utakmicu protiv Krivaje, a u svom timu je imala nekoliko bolesnih igrača.
U svom prvom saopćenju Bosna je navela da se na dan utakmice šest njenih igrača javilo sa simptomima od kojih jedan s težim. zbog čega je zatražena odgoda susreta.

Međutim, Krivaja je to odbila, a domaći tim je najavio da će u sastav uvrstiti i bolesne rukometaše.

"Iako se jutros u našoj ekipi javilo šest igrača sa simptomima, od kojih jedan sa težim siptomima, a kasno je bilo da uspijemo testirati igrače i dostavimo papirologiju, zamolili smo RK Krivaja za odgodu utakmice. Međutim, gosti iz Zavidovića nisu pristali na odgodu, a jedino je ta opcija bila moguća. Na ovakve stvari mi ne možemo utjecati, ali će večeras naša ekipa izaći na teren, pa čak i oni koji imaju simptome. Mi smo kao klub poduzeli sve mjere, ali nažalost gosti nisu imali razumijevanja. Prebrodit ćemo i ovo, prebrodili smo i mnogo gore stvari", naveli su prije utakmice iz RK Bosna Visoko.

[FBPOST]https://www.facebook.com/rkbosna.ct/posts/4526095047461339[/FBPOST]

Bolesni igrači su nastupili na utakmici uprkos zdravstvenim problemima, što je posebno opasno zbog pandemije koronavirusa. To je potvrđeno u drugom saopćenju nakon utakmice koju je Bosna izgubila, međutim, navedeno je da su sporni igrači već nekoliko dana imali simptome.

"Šesti poraz u nizu. Krivaja je pobijedila na terenu i na tome im 'čestitamo', ali u fair playu su nikakvi sportisti i to se ne libimo reći. Kada smo jutros zamolili ekipu iz Zavidovića da odgodimo meč, oni su to odbili. A zašto smo tražili odgodu?

Adnan Balta je preležao u krevetu sa temperaturom - četvrtak, petak i danas, ali je igrao. Uspio je igrati 15 minuta, i dao svoj maksimum, ali nije imao snage. Mahir Burić je kao i Balta tri dana preležao u krevetu, bez temperature, ali previše iscprljen. Ipak je došao i odigrao gotovo 60 minuta i dao svaki atom snage. Nadalje, Nedžad Imamagić nije trenirao 12 dana i dalje se osjeća loše i iscprljeno, a i izašao je u 40. minuti. Eldin Travančić je također imao temperaturu, ali je igrao i povrijedio se. I Sead Sirčo je bio bolestan, ali se stavio na raspolaganje. A onda se sinoć razbolio i Adnan Harmandić i nije ni igrao. I zašto su oni igrali? Niko ih nije natjerao, nego iz revolta zbog poteza Krivaje i zato im svaka čast! Međutim, Krivaja nije željela da čuje. Već su namirisali 'svježu krv' i šansu za pobjedu. Istu su ostvarili i eto im je nek nose bodove. Bodovi se osvajaju i gube, ali obraz i prijatelje ne možete sačuvati sa ovakvim stvarima. Zato je Krivaja večeras izgubila prijatelje, a o obrazu prosudite sami.Toliko od nas, a o svim dešavanjima u narednom periodu i koracima koje ćemo poduzeti oglasit ćemo se početkom naredne sedmice. Sada slijedi pauza zbog mečeva reprezentacije, gdje ćemo se pokušati što bolje konsolidovati", stoji u drugom saopćenju.

[FBPOST]https://www.facebook.com/rkbosna.ct/posts/4527619640642213[/FBPOST]

Postavlja se pitanje zašto bolesni igrači nisu ranije testirani na koronavirus i zašto je Bosna tražila odgodu tek na dan utakmice, a potom bez obzira na simptome, uvrstila igrače u ekipu.

Rukometni savez BiH se još uvijek nije oglasio.