Treća titula
62

Veterani RK Sloboda Tuzla osvojili turnir u Subotici

Klix.ba
Proteklog vikenda u Subotici je odigran Prvi međunarodni turnir za veterane i veteranke u rukometu. Ekipe su bili podjeljene u dvije grupe, a finalisti grupa su bili VRK Stara škola iz Subotice i UG Veterani RK Sloboda iz Tuzle.

Kao i tokom cijelog turnira i u finalnoj utakmici, koja je obilovala lijepim potezima, Tuzlaci su dominirali, tako da su zasluženo slavili rezultatom 12:6. Na taj način su postali pobjednici ovog eminentnog turnira za veterane na kojem su učestvovale ekipe iz Rumunije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Osim ekipnog pehara Tuzlaci su osvojili i prelazni pehar, što znaći da iduće godine moraju braniti osvojenu titulu.

Veterani Slobode su imali i najbolje pojedince turnira, Jasmin Morankić se okitio titulom najboljeg golmana, dok je Nermin Zoletić apsolutno zasluženo proglašen najboljim igračem turnira.

Bila je to treća titula Tuzlaka na tri međunarodna turnira u posljednja četiri mjeseca.

"Članovi UG Veterani RK Sloboda Tuzla će nastaviti sa svojim aktivnostima, prvenstveno bazirani na organizaciju 3. Turnira za veterane i veteranke u rukometu 'Tuzla 2018'. Veliku zahvalnost dugujemo našim sponzorima bez kojih bi ovakvi rezultati i učešća na turnirima bili nezamislivi", saopćeno je iz RK Sloboda.