Uprkos smrti igrača
0

Veszprem ne odlaže meč Lige prvaka

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Mađarski rukometni klub Veszprem neće zatražiti odlaganje utakmice sa španskim Ademarom u Ligi prvaka koja je na programu u nedjelju.

Zbog ubistva rukometaša tog kluba Rumuna Mariana Cozme i ranjavanja Srbina Žarka Šešuma i Hrvata Ivana Pešića postojala je mogućnost da uprava kluba zatraži odlaganje utakmice.

"Svi članovi ekipe su jednoglasno rekli da ne žele odlaganje. Igrači osjećaju bol zbog smrti druga i dodatno su motivisani da odigraju hrabro sljedećeg vikenda", izjavio je trener Vesprema Lajos Mocsai.

Veszprem će u nedjelju dočekati špansku ekipu u trećem kolu Grupe tri Lige prvaka.

Strateg Veszprema izrazio je nadu da će se Šešum i Pešić brzo i uspješno oporaviti i dodao da će Rukometni savez Mađarske učiniti sve kako bi im pomogao.

Rumunski rukometaš Marian Cozma ubijen je u noći između subote i nedjelje ispred jednog noćnog kluba u Veszpremu, kada je rukometaše istoimenog kluba napala grupa mladića.

Kozma je preminuo nakon što su ga napadači dva puta uboli nožem u srce, Šešumu je polomljena jagodična kost, dok je Pešić uboden u bubreg, koji su ljekari kasnije morali da odstrane. Šešum i Pešić se ne nalaze u životnoj opasnosti.

Mađarska policija saopštila je jutros da su dvojica od trojice osumnjičenih za ubistvo uhapšeni na mađarsko-austrijskoj granici.