Rukomet
0

Vesprem odbranio pobjednički pehar SEHA lige

Anadolija
Foto: SEHA liga
Foto: SEHA liga
Finale pete sezone regionalne rukometne SEHA lige u potpunosti je opravdalo očekivanja. MVM Veszprem i Vardar pripredili su pravi spektakl u završnoj utakmici Final foura pred 5.500 gledalaca u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu. Nakon fenomenalnih 60 minuta, slavio je mađarski šampion sa 28:26.

Vardar je mnogo bolje otvorio utakmicu i nakon svega osam minuta igre poveo sa 7:3. No, Veszpremu je trebalo samo šest minuta da se vrati u utakmicu i izjednači na 9:9. Do kraja poluvremena niti jedan od timova nije uspijevao da se ozbiljnije rezultatski odlijepi, ali je tim iz Skoplja ipak otišao sa golom prednosti na odmor (15:14).

Priliku da se u egalu ode u svlačionice petnaestak sekundi prije kraj propustio je Gašper Marguč koji je promašio sedmerac.Ipak, na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 34. minuti, Veszprem golom kapitena Petera Gulyasa dolazi do prvog vodstva na utakmici 17:16.

Narednih dvadesetak minuta igralo se gol za gol, a onda je Veszprem u 55. minuti po prvi put poveo sa dva gola razlike. Tu prednost su znali sačuvati do kraja, prije svega, zahvaljujući sjajnom Mirku Aliloviću na golu.

Na kraju je Veszprem slavio sa 28:26 i odbranio pehar osvojen prošle sezone.

MVM VESZPREM: Mikler 4 odbrane, Gulyas 1, Ivanscik 1, Schuch, Ilić 7, Palmarsson 3, Nilsson 1, Nagy 4, Ugalde 2, Marguč 3, Chema 1, Terzić, Sulić 1, Lekai, Slišković 4, Alilović 5 odbrana.Trener: Javier Sabate.

VARDAR: Šterbik 9 odbrana, Stoilov 1, Brumen 1, Toskić, Manaskov 2, Maqueda 2, Karačić 2, Dujshebaev 4, Abutović, Cindrić 5, Dibirov 4, Gorbok 2, Shishkarev 3, Marsenić, Milić 2 odbrane, Angelov. Trener: Raul Gonzalez.