Sporazumni raskid
0

Veselin Vujović nakon pola godine i loših rezultata napustio Vardar

K. H.
Veselin Vujović (Foto: EPA-EFE)
Veselin Vujović (Foto: EPA-EFE)
Nakon sedam uzastopnih poraza poraza u Ligi prvaka, Rukometni klub Vardar i trener Veselin Vujović su završili saradnju.

Makedonski mediji pišu da su klub i trener dogovorili sporazumni raskid ugovora, a na kraju je presudan bio sedmi uzastopni poraz u Ligi prvaka.

Drugi mandat Veselina Vujovića na klupi Vardara trajao je samo šest mjeseci. Iako su rezultati na početku sezone bili prihvatljivi, vremenom je Vardar "padao" i sada došao u veoma tešku situaciju, zbog čega su se i odlučili na raskid saradnje s Vujovićem.

Vujović je rođen u Cetinju, a u igračkoj karijeri igrao je za Lovćen, Metaloplastiku, Barcelonu i Granollers. Također je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije od 1981. do 1996. godine.

Odmah nakon kraja igračke karijere okrenuo se trenerskoj te je do sada vodio veliki broj timova. Bio je trener Metaloplastike, Partizana, Ciudad Reala, Vardara, Al Sadda, Al Shababa, Zagreba, Kopera i Železničara.

Vodio je i reprezentacije Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, potom Makedoniju, a od 2015. do 2019. godine selekciju Slovenije. Upravo je s ovom reprezentacijom 2017. godine osvojio bronzu za Svjetskom prvenstvu.