Pravi se ekipa
91

Vanja Smiljanić novo pojačanje RK Vogošća

D. B.
Vanja Smiljanić
Vanja Smiljanić
Rukometni klub Vogošća PH još uvijek radi na sklapanju ekipe za novu sezonu Premijer lige BiH, a novi igrač je Vanja Smiljanić.

Smiljanić je svoju rukometnu karijeru počeo sa 15 godina u Apatinu. Pozicija koju igra je desni bek i desno krilo. 2014. godine je otišao u Novi Sad gdje je postao član RK Vojvodina i tu provodi tri godine. Bio je juniorski i kadetski reprezentativac Srbije. Igrao je još za Kać, Crvenku u Srbiji, a u BiH za Kakanj i Derventu. S Vojvodinom je igrao SEHA ligu, Ligu prvaka i EHF Cup.

"Vogošća će biti još jedna nova sredina za mene. Klub ima velike ambicije, pravi se dobra priča. Zna se tačno šta se hoće i što je najbolje, igra se Evropa. Neće mi biti teško uklopiti se u sve to. Svojim budućim saigračima želim da nas zaobiđu povrede i da zajedno ostvarimo zacrtano", rekao je Smiljanić.

Iz RK Vogošća PH su zadovoljni novim igračem.

"I ove sezone RK Vogošća PH želi iskorak. Za Vanju možemo reći da je odličan momak, želi da radi i napreduje što je i dokazao proteklih godina. Mlad je i veoma perspektivan, nismo se nimalo dvoumili oko njegovog dolaska. Vrlo brzo smo dogovorili saradnju i želimo da se osjeća kao kod svoje kuće“. poručili su iz kluba.