Rukomet
0

Uspješna proba rukometaša BiH

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, u sklopu trodnevnih priprema za nastup na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine u Norveškoj, u petak je u Visokom pobijedila omladinsku selekciju naše zemlje sa 41:30 (21:15).

Najefikasniji u redovima A-selekcije bili su Toromanović sa 10, Stojanović sa 6, te Martinović i Harmandić sa po četiri gola, a kod "omladinaca" Suton sa 8, te Halilbegović, Pucaraević i Perić sa po 4 gola.

Dvije bh. selekcije sutra će također Visokom odigrati još jedan trening susret s početkom u 18.00 sati.

Nakon ove akcije najbolja reprezentacija BiH će se u kompletnom sastavu ponovo okupiti 26. decembra. Prema riječima generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića, ukoliko stigne očekivani poziv, reprezentacija će otputovati u švicarski Winterthur, gdje bi od 27. do 30. decembra trebalo da učestvuje na jakom međunarodnom turniru na kojem će igrati osam nacionalnih selekcija.

Kvalifikacioni ciklus za nastup na EP, igrat će se od 3. do 21. januara 2007., a reprezentacija BiH igrat će u Sedmoj grupi zajedno sa selekcijama Belgije i Švedske. Pobjednik grupe izborit će nastup u baražu.