Teška situacija
56

Uprava RK Goražde i stručni štab podnijeli ostavke, ključeve kluba će predati vlastima

Piše: E. A.
Kompletno rukovodstvo MRK Goražde - Skupština kluba, predsjednik uprave i članovi te stručni štab podnijeli su ostavke na sjednici Skupštine ovog kluba koja je održana večeras u prostorijama Centra za kulturu.

Nezadovoljni teškom finansijskom situacijom i podrškom kantonalnih i gradskih vlasti iz MRK Goražde najavljuju da će ključeve prostorija kluba te pečat već sutra predati resornom ministru.

"Klub je uspio osigurati opstanak u Premijer ligi BiH, imamo tradiciju dugu 63 godine, punimo tribine gradske dvorane i imamo respektabilan klub koji nema dovoljno podrške. Godinama smo nezadovoljni raspodjelom sredstava za sport, nemamo sponzore koji bi mogli finansirati potrebe kluba, nemamo adekvatnu podršku u tom smislu poput ostalih klubova u BIH. Do sada smo uspjeli da se održimo zahvaljujući pojedincima. Niko više ne želi da preuzme odgovornost u upravi kluba, i da nosi veliki teret osiguravanja sredstava za finansisjki opstanak kluba. Lijepo je sjediti na punim tribinama i navijati za momke koji ginu na terenu, ali šta je sa uslovima, šta je sa finansijama, gdje je konkretna podrška koju trebamo? Godinama traje neprekidna borba za opstanak kluba u svakom smislu i bez prave, a ne deklarativne podrške to više nije moguće", ističu u klubu.

Ogorčeni su i činjenicom da se niko od predstavnika vlasti nije pojavio na sjednici Skupštine kluba.