Ekipe iz tri zemlje
15

U Zenici održan rukometni turnir prijateljstva, učestvovalo više od 600 takmičara

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U Gradskoj areni "Husejin Smajlović" više od 600 igrača iz zemalja regije učestvovalo je na međunarodnom rukometnom turniru prijateljstva kojeg je organizovao RK Čelik Junior Zenica.

Takmičari iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine okupili su se u Zenici kako bi i ove godine opravdali naziv rukometnog turnira u kojem su prije natjecanja obnovili svoja prijateljstva, a potom i uživali u onom što najviše vole - rukometu.

Turnir se igrao po kategorijama, a u kategoriji 2006. godišta prvo mjesto osvojio je Nexe, drugo Čelik Junior, treće visočka Bosna.

U finalu 2004. godišta sastali su se Metlika i Nexe, a pobjednik susreta bila he Metlika s 33:24, dok je treće mjesto pripalo Čeliku Junior. Nexe je slavio u finalnoj utakmici kategorija 2002. godišta rezultatom 25:14 u meču protiv domaćina Čelika Junior, dok je trećeplasirana ekipa Sloge.

U sklopu ovog turnira, s ciljem promocije rukometa i među ženskom populacijom odigrana je i finalna utakmica ženskih selekcija. Prvo mjesto je pripalo ekipi Broda, drugoplasirana je bila Metlika, dok je treće mjesto pripalo ekipi Krivnje.

Organizatori su istakli da su zadovoljni odzivom i kvalitetom koje su pokazale sve ekipe. Istakli su kako će njihov cilj biti i naredne godine organizovati turnir na kojem će se prije svega svi dobro zabaviti, a potom i uživati u rukometu.

Važno je pomenuti da je tokom turnira na tribinama zeničke arene vladala nevjerojatna navijačka atmosfera, kakva se ne viđa ni na prvenstvenim rukometnim utakmicama u Zenici, a koju su priredili gosti i učesnici turnira iz Slovenije.