Rukomet
11

U subotu Međunarodni rukometni turnir u Tuzli

Piše: D. Brkić
Rukometni klub Sloboda Solana u subotu će biti domaćin Međunarodnog memorijalnog turnira koji se igra u čast nekadašnjim igračima dvostrukog prvaka BiH. Na ovogodišnjem turniru snage će odmjeriti u polufinalnim dvobojima Metaloplastika iz Šapca i Spačva iz Vinkovaca te Gradačac i Sloboda Solana.

Turnir se igra u čast Jasminka Kovčića – Tacka, nekadašnjeg golmana Sloboda Solane i novinara iz Tuzle, Alisa Hadžihrustića koji je poginuo u granatiranju Tuzla, Ibrahima Nukića – Baškana, nekadašnjeg igrača i direktora kluba i Igora Mujkanovića – Mujke, koji je tragično izgubio život na jednom od treninga Sloboda Solane.

"Raduje nas dolazak Metaloplastike dvostrukog prvaka Evrope, ali i svih naših gostiju. Očekuje se jedan jak turnir, a moji momci će dati sve od sebe da se plasiraju u finale", kazao je trener Sloboda Solane Mirza Bulić.

Turnir će u subotu poslije prve polufinalne utakmice otvoriti općinski načelnik, a ekipe učesnice će u popodnevnim satima posjetiti Panonska jezera gdje će biti upriličen svečani ručak. U večernjim satima igrat će se utakmica za treće mjesto i finale, a bit će proglašen najbolji igrač, golman i strijelac turnira.