Rukomet
1

U Sarajevu se okupila rukometna reprezentacija BiH pred susrete s Grčkom

FENA
Foto: Mahir Sarajlić/Klix.ba
Foto: Mahir Sarajlić/Klix.ba
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu pred susrete sa selekcijom Grčke, koji će se igrati 2. i 5. aprila u pretkvalifikacijama za nastup na evropskom prvenstvu 2016. godine u Poljskoj.

Prva utakmica igrat će 2. aprila u Solunu, dok je revanš na programu 5. aprila u Cazinu.

Od ranije je poznato da selektor Dragan Marković neće moći da računa na golmana Nebojšu Grahovca, zbog njegovih problema s klubom i najvjerovatnije na nedovoljno opravljenog Vladimira Vranješa. Određenih problema s upalom uha ima i pivot Muhamed Toromanović, koji je propustio večerašnji trening, ali selektor očekuje da će on biti spreman.

  • Očekuju nas teške utakmice protiv Grka, imamo ozbiljnog protivnika. S druge strane mi smo u jednoj "eufriji" rezultata i sigurno da ćemo ići na pobjedu - kazao je Marković za Agenciju Fena.

Na njegovom spisku nalazi se 19 rukometaša:

golmani: Benjamin Burić (Gorenje), Adam Savić (Gijon), Josip Ćavar (Radbergslids); lijeva krila: Vedran Delić (Bosna), Alen Ovčina (Al Šamal); desna krila: Faruk Vražalić (Eisenach), Muhamed Zulfić (Bosna); lijevi bekovi: Nikola Prce (Szeged), Mirsad Terzić (Veszprem), Duško Čelica (Cesson), Ivan Milas (Wisla); srednji bekovi: Ivan Karačić (Meškov), Josip Perić (Bosna); desni bekovi: Dejan Malinović (Meškov), Marko Panić (Chamberi), Kosta Savić (Csurgo); pivoti: Muhamed Toromanović (Wisla), Elmir Građan (Bosna), Damir Halilković (Bosna).

Bolja ekipa iz dvomeča BiH - Grčka izborit će nastup u grupnoj fazi kvalifikacija, koje počinju krajem oktobra ove godine.

Po dvije najbolje ekipe iz kvalifkacionih grupa izborit će nastup na EP, koje će se igrati u januaru 2016. godine.