Rukomet
0

U RK Bosni ponovo vlada dobra atmosfera i pobjednički duh

Sarajevo-x.com
Nakon velike gostujuće pobjede u prepunoj dvorani u Goraždu, rukometaši sarajevske Bosne spremno očekuju derbi 10. kola Premijer lige BiH, u okviru kojeg će ugostiti trenutno trećeplasiranu ekipu Bosna Visoko.

Pobjeda u Goraždu bila je plod timske igre i maksimalnog zalaganja svih pojedinaca, i sada je ključni trenutak da se, nakon nekoliko uzastopnih poraza, ponovo napravi jedan korak naprijed ka odbrani titule prvaka BiH, te samim tim i za narednu sezonu obezbijedi učešće u najelitnijem evropskom rukometnom takmičenju, EHF Ligi šampiona.

Posebno raduje što je ekipa ponovo kompletna i što se nakon 3 mjeseca pauze na teren vratio Vukašin Stojanović koji je u Goraždu proveo 40 minuta na terenu i dao puni dobrinos pobjedi sarajevskog tima.

Za meč protiv visočke Bosne, koji se igra u subotu 01.12.2007 u 17 sati, u Sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, spreman će biti i Petar Kapisoda koji je zbog lakše povrede propustio meč u Goraždu.

Trener sarajevske Bosne Mirko Sušić je izjavio: „Čini mi se da smo napokon došli sebi i siguran sam da više neće biti padova u formi. U srijedu smo odigrali odličnu utakmicu i nadam se pobjedi i protiv Visočaka. Pozivam sve navijače RK Bosna Lido Osiguranja da u subotu dođu na Mojmilo i podrže nas, jer je u ovim trenucima svim igračima podrška navijača veoma bitna, i sigurno dodatni i neophodni podstrek da, nakon ove krize u kojoj smo bili, ponovo krenemo naprijed, odbranimo titulu prvaka BiH i obezbjedimo učešće u Ligi prvaka za narednu sezonu. A svakako i da se što bolje pripremimo za susrete koji nam predstoje u EHF Kupu pobjednika kupova”.