Rukomet
137

U IHF-u iznenađeni posjetom na utakmicama Svjetskog prvenstva u BiH

Piše: J. H.
Navijači u Zetri
Navijači u Zetri
U Međunarodnoj rukometnoj federaciji pozitivno su iznenađeni posjetom u četiri bh. dvorane u kojima se odigrava Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu.

Kako nam je potvrđeno, u IHF-u ne mogu vjerovati da u ovako ranoj fazi gledatelji dolaze u dvorane i bodre mlade rukometaše.

Iz Rukometnog saveza BiH tražili su dirigovani žrijeb, tako da je Hrvatskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Kataru, Holandiji i Alžiru pripala dvorana u Ljubuškom, gdje je na utakmicama izrazito velika posjećenost, pogotovo na nastupima hrvatske reprezentacije.

Najveća posjeta zabilježena je u dvorani Borik u Banjoj Luci, u kojoj igraju Danska, Srbija, Rusija, Tunis, Francuska i Angola. Na utakmici između Rusije i Srbije bilo je rekordnih 4.000 posjetitelja.

U sarajevskoj Zetri, osim domaće reprezentacije, nastupaju Koreja, Argentina, Mađarska, Slovenija i Kongo. Iz utakmice u utakmicu sve je više navijača koji dolaze gledati dobar rukomet, a najviše je posjetitelja na utakmicama bh. reprezentacije.

Najmanja posjećenost zabilježena je u dvorani u Zenici, u kojoj nastupaju Španija, Kuvajt, Švedska, Brazil, Egipat i Čile.