Rukomet
0

U finalu opet Ciudad Real i Kiel

Totalsport
Rukometaši Ciudad Reala svladali su na svom parketu njemački HSV s 33-31 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, te izborili finale protiv Kiela.

Ciudad Real je slavio i u prvoj utakmici u Hamburgu s 30-29, te je s novom domaćom pobjedom izborio priliku za obranu naslova evropskog prvaka. U finalu ćemo, dakle, gledati iste suparnike kao i prošle sezone. Tada je Kiel dobio prvu utakmicu u gostima s 29-27, ali je Ciudad Real uzvratio pobjedom u Kielu 31-25 i okitio se naslovom europskog prvaka.

Uzvratna utakmica između Ciudad Reala i HSV-a bila je do kraja vrlo neizvjesna. U prvom poluvremenu je domaćin konstantno stizao prednost njemačkog kluba.

HSV je više puta imao dva gola prednosti u prvom poluvremenmu, dok je Ciudad Real vodio samo jednom, 14-13 pred kraj prvog dijela. Na odmor se otišlo s rezultatom 15-15.

U nastavku se domaćin uspio odlijepiti na tri pogotka razlike, ali je HSV opet u 41. minuti preuzeo vodstvo (20-21). Neizvjesnost uz ipak češća vodstva domaćina trajala je do kraja utakmice.

Minutu i pol prije kraja je HSV kod zaostatka 31-30 imao napad kojim je mogao, da ga je uspio realizirati, kreirati potpunu dramu na kraju. No, istaknuo se vratar Ciudad Reala Šterbik (ukupno 16 obrana), a Källman je iskoristio presing gostiju, te je potpuno nepokriven s crte zabio za 32-30 i riješio dilemu o ukupnom pobjedniku.

Upravo je Källman bio i najbolji strijelac utakmice s 8 golova u domaćem sastavu. Kod gostiju je francuski kružni napadač Bertrand Gille bio prvo ime sa 7 golova. Hens je dodao 6, a Marcin Lijewski 5 pogodaka.

Ciudad Real je ostvario plasman u svoj četvrti finale Lige prvaka u zadnjih pet sezona. Metličićev klub je 2005. ostao kratkih rukava protiv Barcelone, ali je 2006. i prošle godine osvajao naslove.

Kiel će, pak, odigrati svoj treći finale u nizu. Prije dvije sezone su bili bolji od Flensburga, u čijim redovima je tada igrao Blaženko Lacković, a prošle sezone ih je, kao što smo već spomenuli, zaustavio Ciudad Real.

Rukomet, Liga prvaka, uzvratna utakmica polufinala:

Ciudad Real - HSV 33-31 (prva utakmica 30-29)