Rukomet
222

Tri rukometašice ŽRK Goražde u reprezentaciji BIH U -20

Piše: E. A.
(Foto: Klix.ba)
Na adresu ŽRK Goražde stigao je poziv Rukometnog saveza BIH za učešće u reprezentaciji za tri igračice ovog kluba. Poziv su dobile Ajla Alikadić, Ena Kostić i golmanicu Anisa Selimović. One su pozvane na zvanično okupljanje BiH reprezentacije.

U ŽRK Goražde ističu kako su vrlo sretni zbog činjenice da je Savez učinio korake na okupljanju ženskih reprezentativnih selekcija.

"Ovo je veliki motiv za bolji rad sa mladim talentovanim igračicama, njihovo zalaganje i napredovanje. Svi smo sretni zbog poziva a posebno je zadovoljstvo da su baš naše tri igračice pozvane u sastav U-20 Reprezentacije BIH", izjavio je za Klix.ba Sinan Ligata, predsjednik ŽRK Goražde.

U klubu ističu kako se radi o vrlo talentovanim igračicama za koje će ovo biti velika šansa i podstrek za daljnje napredovanje.

Okupljanje reprezentacije U-20 je planirano za 25.01.2016.godine u hotelu "Seos" u Hadžićima a završetak prvog okupljanja i priprema je 30.01.2016.godine. Drugo okupljanje je od 10. do 14. marta kada će se odigrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se održava u Rusiji, a domaćin kvalifikacija je Srbija. Pored domaćina Srbije tu su i Portugal, Švedska i BiH.