Rukomet
117

Trener Bašić i igrači RK Bosna pred meč sa Zrinjskim: Očekujemo pobjedu

Piše: O. T.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na konferenciji za medije uoči utakmice 8. kola rukometne Premijer lige BiH u kojoj se sastaju RK Bosna i RK Zrinjski medijma su se obratili trener Bosne Adem Bašić te igrači Sakib Omerović i Tarik Alibegović.

Trener Bašić očekuje veći broj navijača u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu te se nada pobjedi iako će timu nedostajati povrijeđeni Adnan Balta.

"Nadamo se da ćemo upisati bodove uz pomoć naše publike koju očekujemo u većem broju nego u prošloj našoj domaćoj utakmici. Imat ćemo nekoliko promjena u ekipi. Neke su učinjene našom voljom, neke povredama, jer nedostajat će jedan od važnih igrača naše ekipe Adnan Balta. U ekipu se vraća Azer Čorbo i nadamo se da će on uspješno startati. Očekujem hrabru igru. Trebamo ući hladne glave i uz podršku sa tribina mislim da ćemo pobijediti", kazao je Bašić.

Lijevi bek kluba Sakib Omerović je istakao da njegov tim dobro poznaje ekipu Zrinjskog i da su šanse za pobjedu sasvim realne.

"Protekle tri sedmice smo iskoristli za uigravanje ekipe. Poslije pobjede u Maglaju uslijedila je pauza od tri sedmice tokom kojih smo se spremali za Zrinjski koji dobro poznajemo. Realne su šanse da dobijemo uz pomoć publike", rekao je Omerović.

Lijevo krilo Bosne Tarik Alibegović upozorava na to da je Zrinjski u 1. kolu remijem sa Vogošćom u gostima pokazao da može iznenaditi.

"Zrinjski je respektabilna ekipa koja je u 1. kolu pokazala da može iznenaditi kada je u Vogošći meč okončan remijem. Ulazimo sa respektom, ali ne sa strahom. Mi smo pod imperativom pobjede", poručio je Alibegović.

Utakmica između Bosne i Zrinjskog se igra u petak, 11. novembra, u dvorani Ramiz Salčin od 17 sati.