Rukomet
53

Travančić uoči duela s visočkom Bosnom: Bodovi ostaju u Sarajevu

Klix.ba
Nakon reprezentativne pauze rukometna Premijer liga BiH se nastavlja i pred nama je izuzetno zanimljiva i neizvjesna završnica. Još su četiri kola do kraja, putnici u niži rang se ne znaju, a veliki je broj kandidata. Sarajevska Bosna dočekuje visočku Bosnu, a Studenti najavljuju pobjedu.

Rukometaši sarajevske Bosne se još uvijek nalaze u teškoj situaciji te će u narednim utakmicama pokušati doći do neophodnih bodova u borbi za opstanak.

Eldin Travančić, lijevo krilo Studenata, ističe da se Bosna u ovom trenutku morala nalaziti na boljoj poziciji.

"Sezona se privodi kraju, a mi smo u veoma nezavidnoj situaciji i pred nama je nekoliko zahtjevnih utakmica. Smatram da je bilo realno da sa igračkim kadrom kojim raspolažemo imamo više bodova i mirnije dočekamo kraj. Međutim, usljed različitih okolnosti to se nije desilo te smo prisiljeni završnicu dočekati u opasnoj zoni. Računica je jasna, trebaju nam tri pobjede i idemo ka tom cilju. Vjerujem u svoje saigrače i nadam se da ćemo imati razloga za slavlje", izjavio je Travančić.

Prva prepreka Bosne je Bosna iz Visokog, odakle je Eldin i stigao u Sarajevo pred početak sezone.

"Mi ne smijemo ni pomišljati na kiks na domaćem terenu, tako da je pobjeda jedina opcija koja dolazi u obzir. Daleko od toga da će biti lako, budući da Visočaci imaju dobru ekipu i da ni oni još uvijek nisu obezbijedili opstanak, ali tri boda će ovaj put ostati u Sarajevu. Meni je činjenica da igram protiv bivših saigrača dodatni motiv i dat ću sve od sebe da pomognem svom klubu da dođe do punog plijena", prokomentarisao je mladi rukometaš predstojeći duel starih rivala.

Travančić, koji je i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, pozvao je navijače da dođu u što većem broju na Mojmilo i budu osmi igrač Studenata.

"Vjerujem da će naš protivnik u ovom duelu imati svoju publiku, ali na nama svima je da pokažemo da smo jači. Podrška nam je prijeko potrebna i iskoristit ću priliku da pozovem naše navijače, simpatizere, ljude koji vole rukomet, da dođu na utakmicu i da nas ponesu do, nadam se, nove pobjede. Naš najtrofejniji rukometni kolektiv prolazi kroz težak period, ali samo zajedno možemo vratiti ovaj klub, simbol grada Sarajeva, na puteve stare slave", završio je Travančić.

Utakmica između sarajevske i visočke Bosne se igra u srijedu, 13. aprila, sa početkom u 17:30 sati, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu. Ulaz je besplatan.