Bosna - Goražde
12

Travančić: Goražde sigurno u Sarajevo ne dolazi sa bijelom zastavom

Klix.ba
Eldin Travančić
Eldin Travančić
Tri su kola do kraja regularnog dijela rukometne Premijer lige BiH, a nepoznanice su još po jedan klub koji će igrati Ligu za prvaka, odnosno klub koji će napustiti elitni rang bh. rukometa.

Derventa, Konjuh, Bosna i Zrinjski će tražiti svoje mjesto u Ligi 4 te ih već danas od 19 sati očekuju važne utakmice. Derventa će dočekati lidera, ekipu Vogošće, Konjuh i Zrinjski će se direktno sastati u Živinicama, dok će Bosna ugostiti Goražde.

Eldin Travančić, rukometaš sarajevskih Studenata, smatra da je sve otvoreno po pitanju raspleta u prvenstvu.

"Derventa ima 6 bodova više od nas, no imaju i najteži raspored, s obzirom da će do kraja igrati sa dvije prvoplasirane ekipe na tabeli, a također u subotu dolaze nama na direktni okršaj. S druge strane, Konjuh ima najpovoljniji raspored i možda i najveće šanse da dođe do tog trećeg mjesta. Zrinjski ima neke teoretske šanse da se umiješa u borbu, ali ipak mislim da će se odlučivati između nas, Dervente i Konjuha", izjavio je Travančić.

Bosna u tri preostale utakmice igra dvije na domaćem terenu, a u prvoj joj danas dolazi Goražde.

"Ekipa Goražda još uvijek nije obezbijedila opstanak pa sigurno da u Sarajevo ne dolaze sa bijelom zastavom. Porazili su nas na svom terenu u prvom dijelu sezone i tražit će i ovdje svoje šanse, ali vjerujem da će pognute glave napustiti teren. Mi imamo kvalitetniju ekipu, igramo na svom terenu, spremni smo i, u teškoj utakmici koju svakako očekujemo, mislim da tri boda ostaju u Sarajevu. Pozvao bih publiku da dođe na Mojmilo i prisustvuje jednoj dobroj rukometnoj predstavi, a nama je podrška uvijek dobrodošla", dodao je krilni igrač sarajevske Bosne.

U okviru 24. kola rukometne Premijer lige BiH, RK Bosna i RK Goražde će se sastati danas od 19 sati u dvorani "Ramiz Salčin".