Rukomet
27

Toromanović za Klix.ba: Ja sam trpio, ali sam na kraju pukao i odlučio da odem

Klix.ba
Muhamed Toromanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Muhamed Toromanović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Posve iznenada Muhamed Toromanović odlučio je napustiti rukometnu reprezentaciju BiH u kojoj je u posljednje četiri godine nosio kapitensku traku.

Sjajni pivot se na ovaj korak odlučio zbog, kako je rekao, poluprofesionalizma i manjka želje za napretkom koji je trenutno prisutan unutar reprezentacije.

“Nisam ja otišao zbog ponašanja i pristupa igrača. Problem dolazi iz stručnog štaba i organizacije u reprezentaciji i oko nje. Igrači daju sve od sebe i niko od njih nije odigrao neku utakmicu, a da u njoj nije dao svoj maksimum. Plasman u Katar je realno veliki uspjeh, ali sam nakon toga očekivao da počnemo rasti i napredovati, odnosno težiti ka boljem. Bojim se da smo ostali na nivou poluprofesionalizma, a to tako ne treba ići”, izjavio je Toromanović za Klix.ba.

“Nakon grupne faze u Kataru osjetan je bio psihološki pad, ali je pad nastavljen i na narednim okupljanjima. Ja sam trpio, ali sam na kraju pukao i odlučio da odem”, dodao je Toromanović, isključivši mogućnost skorog povratka u reprezentaciju.

“Dok je Marković selektor teško je očekivati da se vratim. Selektor je bespotrebno dao preoštru izjavu u kojoj je pričao o mojim ljudskim osobinama. Ispalo je da me je on otjerao, a istina je da sam samovoljno napustio reprezentaciju. Ne znam samo kako sam mu valjao četiri godine i bio kapiten njegovog tima. Takve izjave mu ne trebaju, i ja mogu svašta da kažem, ali potreba za dizanjem tenzija i prepucavanjem ne postoji”, smatra Toromanović.

Toromanović je posebno posljednjih dana govorio o statusu Mirsada Terzića u našoj reprezentaciji.

“Mirsad nije pokazao sav potencijal i kvalitet jer nije imao prostora za to. On mora imati važniju ulogu u ovom timu”, zaključio je Toromanović.