Počela istraga
650

Tomislav Nuić regularno prijavljen u zapisniku, greška delegata je očita

Piše: N. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je u Mejdanu savladala Švicarsku i tako izborila baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, ali nakon meča gosti su uložili žalbu budući da je Tomislav Nuić igrao iako nije bio u zapisniku.

Iz Rukometnog saveza BiH odmah su poslije utakmice saopćili kako su uredno prijavili 16 igrača u zapisnik te da je Nuić izostavljen greškom delegata.

Tome u prilog ide i originalni tehnički zapisnik s utakmice, kojeg je portal Klix.ba dobio na uvid, na kojem se jasno može vidjeti da je među 28 potencijalnih reprezentativaca izabrano njih 16.

Među njima je i sporni Nuić, koji se najvjerovatnije greškom delegata Darka Repenšeka nije našao na zvaničnom zapisniku.

Podsjetimo, prema pravilima EHF-a delegat utakmice je isključivo odgovoran za ispravnost zapisnika.

"Desio se problem prilikom prekucavanja zapisnika utakmice. Naša reprezentacija uredno je prijavila na tehničkom sastanku, 16 igrača i četiri ovlaštene osobe, uključujući i Nuića. Prilikom prekucavanja zapisnika od strane delegata, učinjena je greška te delegat nije upisao prijavljenu ekipu za navedenu utakmicu. Delegat je priznao propust. Uputili smo žalbu EHF-u i nismo krivci za propust", izjavio je nakon meča direktor bh. reprezentacije Gordan Muzurović.

Delegat Repenšek je u jučerašnjoj izjavi za naš portal potvrdio da je dobio tehnički zapisnik s imenima 16 bh. rukometaša, ali i da nije bilo tehničke mogućnosti da se isprinta zvanični zapisnik.

"Organizatori su zvanične zapisnike isprintali u kancelariji sudije i poslije toga ih više nisam kontrolisao. Svako od odgovornih lica prije utakmice mora pregledati zvanične zapisnike kako bi ustanovili da je li sve uredno napisano. Vođa bh. ekipe je to učinio i potpisao se na zapisnik. Budući da Nuić nije bio u zapisniku morao sam reagirati u toku meča. Očito je u pitanju tehnička greška", istakao je delegat utakmice, koji je dodao da je nakon kontakta s EHF-om naknadno Nuića dodao na zapisnik kako bi kompletirao rezultat meča.

Repenšek je danas u sjedište EHF-a u Beču poslao sve zvanične dokumente, među kojima je i tehnički zapisnik koji objavljujemo, a zvaničnici EHF-a provjeravaju izvještaje kako bi odlučili o narednim koracima.