EP u rukometu
0

Tok utakmice: BiH - Švedska 20:29

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Rukometaši Bosne i Hercegovine večeras su započeli svoj nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj, naš nacionalni tim je poražen od favorizovane Švedske 29.20., a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice! Švedska je slavila 29:20.

60' - Ahmetašević je stao među stative BiH u finišu i odbranio udarac nevjerovatnog Wannea. Konačno ga je neko zaustavio.

58' - Preko šest minuta je BiH bila bez pogotka, a sada je golgeterski post prekinuo Panić, ali sve je već odavno riješeno u ovom meču.

56' - Smajlagić je zvao time-out nakon potpunog raspada u igri našeg tima. Šveđani su nadomak dvocifrene prednosti (27:18).

55' - Zvaničan podatak iz SAP dvorane kaže da ovaj meč ukupno prate 10.903 gledaoca, a otprilike polovina su navijači Bosne i Hercegovine.

55' - Sandell je postigao četiri gola u kratkom vremenskom periodu i riješio pitanje pobjednika na ovom meču.

54' - Sandell je pogodio za velikih šest golova prednosti Švedske (24:18). Ponovo je BiH pala u finišu poluvremena i gubi šanse za povoljan rezultat.

52' - Ušli smo u posljednjih deset minuta meča, a Šveđani sada imaju pet golova prednosti i čini se da sada BiH teško može uhvatiti potpuni priključak.

49' - Hadžić je promašio sada jako važan sedmerac. Palicka je odbranio i Šveđani su ostali na +4 (21:17).

48' - Održala je BiH priključak i s igračem manje, čini se da ćemo ući u dramatičan finiš susreta.

46' - Terzić je prvi isključeni rukometaš u dosadašnjem toku meča. Problem za BiH i prilika za Šveđane u naredna dva minuta.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

45' - Golman Burić je sada postigao gol jer je mreža Šveđana bila nebranjena. Smanjio je na 18:15.

42' - Palicka hvata "živu" loptu Paniću i spašava Šveđane sada, a Gottfridson ih pogotkom vraća na +5 (18:13).

40' - Hadžić koristi sedmerac i to je 16:12. Topi se prednost Švedske.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

36' - Carlsbogard je prekinuo fantastičnu seriju BiH i donio mirnoću u igru Švedske koja vodi 15:10.

34' - Herceg postiže dva gola za 14:10, a Burić sjajno brani i sprječava Šveđane da ekspresno uzvrate iz kontre. Odlično otvaranje drugog dijela rukometaša BiH i serija 3-0.

33' - Đurđević je postigao prvi gol u drugom poluvremenu i smanjio zaostatak BiH na 14:8.

31' - Počeo je drugi dio utakmice. BiH je pred nemogućom misijom da nadoknadi veliki zaostatak iz prvog poluvremena.

Kraj prvog poluvremena. Švedska vodi sa sigurnih 14:7. BiH je odigrala dobrih 20 minuta, ali raspala se onda naša igra.

30' - Herceg pogađa, ali nemoćna je sada BiH protiv moćnih Šveđana koji su se razigrali.

29' - Panić je promašio sedmerac, a to Šveđani kažnjavaju za velikih 12:5.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

27' - Raspala se igra BiH u finišu poluvremena. Sada je već 11:5, a četiri gola od posljednjih pet postigao je Wanne.

25' - Poklanjaju igrači BiH još jedan pogodak Wanneu i to je 9:5. Prvi put Šveđani imaju +4.

22' - Mehmedćehajić je istrčao sjajnu kontru i smanjo zaostatak BiH, a Wanne uzvraća na drugoj strani za 8:5.

20' - Burić zaustavlja Wannea za svoju čak šestu odbranu na utakmici i diže naše navijače na noge. Jako čvrstu odbranu igra BiH, a Smajlagić je pozvao prvi time-out na meču.

16' - BiH uspijeva održavati rezultatski priključak protiv favorizovanog rivala. Faljić se upisao u strijelce i smanjio na 6:4, ali Gottfridson blista i ubrzo postiže svoj treći gol na meču za 7:4.

14' - Pogodio je Panić za BiH, ali sjajni Bergendhal drugim golom održava Šveđane na +2 (5:3).

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

12' - Palicka je upisao već svoju treću odbranu i zaista blista pred golom Šveđana, koji sada vode 4:2.

10' - Panić je poravnao iz sedmerca, ali Gottfridson brzo uzvraća i Švedska opet vodi (3:2).

8' - Panić gubi loptu i Lagergren nakon kontranapada dovodi Švedsku u vodstvo od 2:1.

6' - Palicka zaustavlja Panića, a Gottfridson na drugoj strani poravnava na 1:1. Nakon toga je Burić upisao prvu odbranu.

4' - Panić je sada šutirao preko gola Šveđana. Dobro je BiH ušla u ovu utakmicu.

2' - BiH je stigla do prvog gola na utakmici i poveli smo pogotkom Senjamina Burića. Šveđani nisu iskoristili svoja dva napada preko Bergendahla.

1' - Počela je utakmica!

20:25 - Sudije na ovom meču bit će Njemice Maike Merz i Tanja Kuttler. Delegati su Jovan Popadić iz Srbije i Izraelac Shlomo Cohen.

20:18 - Prethodno su u istoj grupi snage odmjerile selekcije Nizozemske i Gruzije, Nizozemci su slavili očekivanu pobjedu rezultatom 34:29, a upravo je BiH njihov naredni rival.

20:15 - Susret se igra u SAP Areni u Mannheimu, gdje će rukometaši BiH imati veliku podršku naših navijača, kojih se već na tribinama okupilo nekoliko hiljada. Ukupan kapacitet dvorane je 13.000.

20:10 - Ranije su se ove dvije selekcije sastajale tri puta. Dvaput je slavila Švedska, dok je jednom bilo neriješeno, a BiH ne zna za trijumf protiv ove skandinavske selekcije.

20:05 - Švedska je aktuelni prvak Starog kontinenta i apsolutno svi je svrstavaju u prvi red favorita da ponovo dođe na krov Evrope i u Njemačkoj, dok će BiH tražiti svoju prvu pobjedu na EP.

19:55 - Selektor Irfan Smajlagić će na ovoj utakmici računati na sljedećih 18 igrača:

Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Harun Hodžić, Adi Mehmedćehajić, Marko Majstorović, Luka Perić, Vladan Đurđević, Senjamin Burić, Adin Faljić, Amir Muhović, Mirsad Terzić, Igor Mandić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Marko Davidović, Luka Knežević, Marko Panić i Nedim Hadžić.

Švedska će, s druge strane, pod vodstvom selektora Glenna Solberga, igrati u sastavu: Andreas Palicka, Tobias Alexander Gustav Thulin, Simon Moller, Karl Wallinius, Eric Johansson, Andreas Nilsson, Lukas Sandell, Oscar Bergendahl, Jonathan Edvardsson, Jim Gottfridsson, Albin Lagergren, Lucas Pellas, Felix Claar, Hampus Wanne, Sebastian Karlsson, Daniel Pettersson Jonathan Carlsbogard i Max Darj.

19:50 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 1. kola Evropskog prvenstva u rukometu između Švedske i Bosne i Hercegovine, koja počinje u 20:30.