Kvalifikacije za EP
29

Tok utakmice: BiH - Njemačka 24:26

N. K.
Sve spremno za meč u Bugojnu (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH izgubili su danas u Bugojnu od selekcije Njemačke rezultatom 24:26 u pretposljednjem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.

60' - Herceg je promašio naš posljednji napad, a Nijemci u posljednjoj akciji pogađaju za konačnih 24:26. Poraz naše selekcije koja se hrabro borila protiv favorizovanog protivnika.

59' - Dramatična završnica. Naša reprezentacija pokušava doći do vrlo važnog boda.

57' - Dva brza gola s obje strane. Prvo je pogodio Kuhn pa se revanširao Malinović. Rezultat je 24:25.

54' - Perić smanjuje ponovo na jedan razlike, a onda Benjamin Burić upisuje svoju devetu odbranu.

52' - Ponovo period bez golova, a onda Senjamin Burić pogodio za smanjenje prednosti Njemačke. Kastening postiže potom svoj šesti gol te ponovo vraća dva gola prednosti 22:24.

49' - Kuhn postiže pogodak nakon greške naše reprezentacije u napadu. Ponovo vodi Njemačka. Nezaustavljivi Kuhn ponovo postiže pogodak. Sada Nijemci imaju dva gola prednosti.

47' - Nakon nešto dužeg perioda bez golova, napokon pogađa Herceg i donosi izjednačenje 21:21.

42' - Sada je Kuhn isključen, naša selekcija će imati igrača više. Međutim, brzo se stvari poravnavaju nakon isključenja Terzića. A onda Schiller udarcem sa sedmerca postigao deseti svoj pogodak za vodstvo 21:20. S druge strane, Wolff je upisao devetu obranu.

40' - Ponovo vodimo. Perić je bio siguran iz sedmerca. Još 20 minuta je do kraja meča.

38' - Schiller i Kastening su pogodili za Njemačku, a Vranješ za BiH pa je rezultat 19:19.

37' - Perić kruniše dobru igru naše reprezentacije. Ponovo BiH vodi. Rezultat je 18:17.

34' - Sada i Vranješ pogađa. Rezultat je 17:17.

33' - Dva brza gola na pobje strane. Prvo je Haseljić izjednačio, a nevjerovatni Schiller postiže osmi pogodak za 16:17.

32' - Nekoliko odbrana golmana s obje strane, a onda je Kuhn postigao pogodak za 16:15.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

30' - Prce postiže prvi svoj pogodak i sada je 15:15. To je rezultat prvog poluvremena. Prethodno je Karačić smanjio na 14:15.

28' - Rešetaju nas njemačka krila. Sada je pogodio Kastening. Njegov četvrti pogodak. Ponovo je dva razlike za Njemačku.

26' - Nemamo rješenja Schillera. Svojim 6. i 7. golom ponovo dovodi Njemačku u vodstvo.

25' - BiH prvi put naša reprezentacija dolazi u vodstvo. Vodimo 13:12 golom Ovčine.

24' - Odličan period igre naše reprezentacije. Stjepanović i Terzić su pogodili i sada je rezultat 12:12. Njemačka je zatražila time-out.

22' - Malinović ponovo postiže pogodak za BiH i smanjeje rezultat, ali je izborio i isključenje za Njemačku pa će naš tim naredne dvije minute imati igrača više.

21' - Schiller nastavlja demolirati naš tim. Sada je tri razlike za Njemačku 11:8. Obrvan je pozvao prvi time-out na današnjem meču. Nakon odmora Malinović smanjuje na dva razlike.

20' - Karačić se okliznuo tokom napada bh. selekcije, a iz kontranapada pogodio je Schiller za 10:8 prednost.

19' - Nekoliko grešaka na obje strane. A onda iz jedne naše kontre Ovčina postiže pogodak i smanjuje na 8:9.

16' - Sada dva gola uzastopno za Njemačku i to nakon što je Perić pogodio prečku. Strijelci su bili Schiller i Kastening. Vode sa 9:7.

15' - Sada su isključeni igrači obje reprezentacije, a onda je Perić svojim trećim golom, ovaj put sa sedmerca, donio izjednačenje.

14' - Prvi sedmerac na utakmici za Njemačku. Siguran je bio Schiller za 6:7.

13' - Nakon dugo vremena pogodak. Knorr dovodi Njemačku u vodstvo rezultatom 6:5. Perić ponovo postiže pogodak i poravnava rezultat.

11' - Dolazimo ponovo do izjednačenja. U strijelce se prvi put danas upisao Haseljić.

10' - Sada dva brza gola. Prvo je Ovčina izjednačio na 4:4, a vodstvo Njemačkoj ponovo donosi Kastening.

9' - Nijemci ponovo pogađaju. Kastening je ovaj put bio strijelac.

8' - Dolazimo do izjednačenja. Nakon što je Burić sjajno odbranio, na drugoj strani je pogodio Ovčina.

6' - Vraća se BiH u igru. Ovaj put strijelac je bio Vranješ.

5' - Njemačka je ponovo pokazala dobru tranziciju pa su nakon našeg neiskorištenog napada preko Golle došli prvi put do dva gola prednosti 3:1.

4' - Brzo je naša selekcija izjednačila preko Perića. Međutim, Wiencek brzo ponovo dovodi Njemačku u vodstvo.

3' - Nakon što naša selekcija nije iskoristili svoj dugi napad, napokon smo vidjeli prvi gol na meču. Za Njemačku je pogodio Schiller.

1' - Počela je utakmica u Bugojnu!

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

16:05

U toku je intoniranje himni u Kulturno sportskom centru Bugojno. Sve je spremno za utakmicu. Televizijski prijenos meča je na kanalima BHT1 i Arena Sport.

16:00

Kapiten Mirsad Terzić kazao je da gosti dolaze u najjačem sastavu, čime su pokazali koliko ozbiljno shvataju predstojeću utakmicu, iako su ranije izborili nastup na Evropsko prvenstvo s maksimalnim učinkom.

"Njemačka je favorit protiv svake reprezentacije. Volim što su u punom sastavu. Oni imaju 40 igrača i ništa ne znači ako izvrše par izmjena. Ima dosta kalkulacija oko odlaska na EP, ali ne razmišljamo o tome. Ulazimo maksimalno u utakmicu, svi će dati svoj maksimum. Njemačka je tu da pokaže da je favorit, a mi da pokažemo da smo kvalitetni", kazao je Terzić jučer u najavi utakmice.

15:55

U Drugoj grupi kvalifikacija vodi Njemačka s maksimalnih osam bodova, BiH je druga sa četiri boda, dok Estonija i Austrija imaju po dva boda. Plasman na Euro izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

15:50

Obrvan očekuje da bh. tim u ova dva odlučujuća susreta (Njemačka i za tri dana protiv Austrije) izbori nastup na Evropsko prvenstvo.

"Njemačka dolazi u najjačem sastavu i sigurno je favorit. Sam dolazak u tom sastavu pokazuje njihove ambicije. Želimo da ostanemo na tragu posljednje utakmice, da damo zadnji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na EP. Moramo razmišljati i o utakmici protiv Austrije. U reprezentaciji je atmosfera dobra. Malinović ima mali problem, ali se nadam da će biti spreman za meč protiv Njemačke", kazao je jučer Obrvan na konferenciji za medije.

15:45

Selektori su se odlučili i na koje će igrače računati na današnjem susretu. Selektor BiH Ivica Obrvan će imati na raspolaganju sastav: Ovčina, Perić, Herceg, S. Burić, Delić, Stjepanović, B. Burić, Haseljić, Terzić, Ahmetašević, Karačić, Prce, Vranješ, Malinović, Hamidović i Građan.

Selektor Njemačke Alfred Gislason koristit će sastav: Golla, Lemke, Wiencek, Wiede, Heymann, Knorr, Weinhold, Weber, Groetzki, Hafner, Schiller, Wolff, Dahmke, Kuhn, Kastening i Klimpke.

15:40

Dobrodošli na tekstualni prijenos pretposljednjeg susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj između Bosne i Hercegovine i Njemačke. Utakmica se igra u Bugojnu s početkom u 16:10 sati.