Novi podvig
0

Terzić s Wislom ušao u četvrtfinale Lige prvaka, Magdeburg ga dijeli od sedmog plasmana na Final Four

E. B.
Terzić (desno) u duelu s Minneom
Terzić (desno) u duelu s Minneom
Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Terzić je nadomak novog, sedmog plasmana na Final Four Lige prvaka.

Terzić, koji će u julu napuniti 40 godina, se s mađarskim Veszpremom šest puta plasirao na Final Four Lige prvaka (2014., 2015., 2016., 2017., 2019. i 2020.) ali se nikada nije okitio titulom, a sada je na putu da se prvi put s Wislom Plock bori za titulu evropskog prvaka.

Wisla je u osmini finala igrala protiv Nantesa koji je bio veliki favorit u dvomeču. U Poljskoj je rezultat bio 32:32, a nakon 60 minuta igre u Francuskoj bilo je 25:25 uz sjajnu igru Terzića u odbrani, te se pristupilo izvođenju sedmeraca gdje je Wisla bila uspješnija sa 5:4 i prošla dalje.

Tin Lučkin i Sergej Kosorotov su predvodili poljsku ekipu sa po 5 golova, a Aymeric Minne je na drugoj strani postigao 9 golova.

Wisla će se za plasman na Final Four boriti s njemačkim Magdeburgom i mogao bi postati tek drugi poljski klub nakon Kielcea koji će ući među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu.

Dinamo Bukurešt je slavio veliku pobjedu protiv Kiela u gostima rezultatom 32:31, ali je njemački klub prošao u četvrtfinale jer je u Rumuniji slavio s ubjedljivih 41:28. Kiel će u četvrtfinalu igrati protiv PSG-a.

Danas će biti odigrana još dva susreta. Veszprem ima veliku prednost protiv Szegeda (36:23) i trebat će se desiti pravo čudo danas u 18:45 sati da ne zaigra u četvrtfinalu protiv Kielcea, dok Barcelona čeka rasplet susreta danskih ekipa GOG-a i Aalborga u 20:45 sati. Gosti brane prednost od dva gola iz prvog susreta (30:28).