Pripreme rukometaša
78

Terzić i Panić poručili: Bolji smo od Estonije, ali moramo to pokazati na terenu

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Bh. rukometaši Mirsad Terzić i Marko Panić kažu da naš tim uz ozbiljan pristup može ostvariti dobar rezultat protiv Estonije u dva susreta koja se igraju na početku 2021. godine, a u sklopu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Terzić je prvenstveno rekao da se nada kako će svi igrači koji su pozvani biti zdravi, a što se tiče kvaliteta u odnosu na Estoniju, kaže da je naš tim sigurno bolji, ali da to mora pokazati na terenu.

"Nadam se da ćemo ove utakmice dočekati svi zdravi i da neće biti komplikacija što se tiče koronavirusa. Glede kvaliteta, mislim da je on na našoj strani, mislim da smo bolji od Estonije, ali nekada smo imali problem pokazati to na terenu i nadam se da ćemo ovaj put pristupiti ozbiljno. U igri su veoma bitna četiri boda koja će biti temelj za utakmice u martu i aprilu", rekao je Terzić.

Javnosti se obratio i rukometaš Marko Panić koji je poručio da naš tim ne treba gajiti nade za odlazak na Evropsko prvenstvo ako u dva susreta ne može biti bolji od Estonije, rekavši da je naš tim apsolutno favorit i da očekuje pobjedu u oba susreta.

"Selekcija Estonije nam je dobro poznata, igrali smo s njima i znamo da imaju ozbiljne igrače. Tek smo se okupili, još uvijek ih nismo analizirali i mislim da ćemo od 1. januara ozbiljnije da se pripremamo, odnosno kada budemo u kompletnom sastavu. Mi smo favoriti, to je sigurno, a ako ne možemo dobiti Estoniju dva puta, onda ne trebamo ni gajiti nade da idemo na Evropsko prvenstvo", rekao je Panić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala jedan meč u kvalifikacijama. U prvom kolu je bez nekolicine ključnih igrača poražena od Njemačke 25:21, dok je meč drugog kola protiv Austrije otkazan zbog koronavirusa.

Na Evropsko prvenstvo 2022. godine će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.