Rukomet
75

Tarik Balta: Pobjeda nad Krivajom ne smije doći u pitanje

Klix.ba
Tarik Balta
Tarik Balta
Deseto kolo rukometne Premijer lige BiH je na rasporedu u srijedu, a rukometaši sarajevske Bosne će u dvorani "Ramiz Salčin" dočekati ekipu Krivaje. Tarik Balta, desno krilo Studenata, vjeruje u nastavak pobjedničke serije njegovog kluba.

"Iza nas su tri vezane prvenstvene pobjede i ubijeđen sam da ćemo u srijedu doći i do četvrte. Nakon senzacionalne pobjede u Maglaju, a potom i u Sarajevu nad Zrinjskim, u subotu smo savladali i Čelik. Krivaju dočekujemo u odličnom raspoloženju nakon slavlja u Zenici, gdje smo odigrali jednu tešku i izjednačenu utakmicu, koju smo prelomili u posljednjih 15 minuta i došli do važna tri boda. Smatram da smo u tom susretu mogli odigrati i bolje, ali ispostavilo se da je bilo dovoljno i ono što smo pružili, s obzirom da smo ipak pokazali da smo kvalitetnija ekipa od Čelika", izjavio je Balta.

Bosna i Krivaja su već odmjerili snage u ovoj sezoni u okviru Kupa BiH, kada je sarajevski klub slavio sa čak 13 golova razlike.

"Utakmica sa Krivajom odigrana prošle sedmice ne može biti pokazatelj stvarnog stanja, obzirom da su oni nastupili sa značajno izmijenjenim i podmlađenim sastavom, što sad sigurno neće biti slučaj. Njima je prvenstvo prioritet i vjerujem da će dati sve od sebe da se na gostujućem terenu iskupe za posljednji premijerligaški poraz od Goražda u Zavidovićima. Imaju kvalitetnu ekipu, što pokazuje i njihov bodovni saldo, a obzirom da su se ova dva kluba i u prošlosti mnogo puta susretala i pružala veoma dobre i interesantne predstave, vjerujem da je takva pred nama i u srijedu. Mi imamo samo tri boda više od njih i sigurno da ne dolaze u Sarajevo sa bijelom zastavom, ali naša pobjeda ipak ne bi smjela doći u pitanje", rekao je rukometaš RK Bosna.

Studenti u ovoj sezoni imaju visoke ambicije.

"Do kraja prve polusezone su ostale još četiri utakmice, od čega nas čekaju dvije veoma teške na gostujućim terenima, ali mislim da možemo ostvariti dovoljan broj bodova i završiti prvi dio takmičenja na jednoj od prve tri pozicije, a potom u nastavku to i potvrditi te obezbijediti plasman u Ligu 4, gdje je sve moguće. Također, naše ambicije u Kupu su visoke, što se moglo i vidjeti u utakmici prvog pretkola i sigurno da ćemo i kroz ovo takmičenje tražiti priliku za izlazak u Evropu, a što da ne i za sami trofej", završio je Sarajlija.

Utakmica 10. kola Premijer lige BiH između Bosne i Krivaje se igra u srijedu 23. novembra u dvorani "Ramiz Salčin" s početkom u 20 sati, a cijena ulaznice je 3 KM.