Mlada i ambiciozna
64

Talentovana rukometašica Zrinjskog Ina Džidić: Želim plasman u Premijer ligu i nastupe za BiH

Klix.ba
Ina Džidić (lijevo)
Ina Džidić (lijevo)
Ženski rukometni klub Zrinjski ove sezone pretenduje na ulazak u najviši rang takmičenja u Bosni i Hercegovini. Jedna od uzdanica tima iz Mostara je talentovana Ina Džidić, koja s nepunih 16 godina već nastupa za seniorsku ekipu, a u posljednjem prvenstvenom meču u Živinicama je postigla osam golova.

"Rukomet treniram od petog razreda osnovne škole. Trudim se da budem što bolja u tome jer to je ono što najviše volim da radim“, izjavila je Džidić.

U dosadašnjoj karijeri je bilježila značajne uspjehe.

"Kao kadetkinja sam dva puta bila prvakinja BiH, 2015. i 2017. godine. To su mi najznačajniji uspjesi u karijeri. Nastupam i za seniorski tim Zrinjskog i želim da se plasiramo u Premijer ligu. Imamo veoma dobru ekipu i trenutno smo jako blizu da ostvarimo plasman u viši rang takmičenja", rekla je mlada talentovana rukometašica.

Ona tvrdi da joj nije teško uskladiti brojne obaveze koje ima.

"Upisala sam gimnaziju koja je veoma zahtjevna, ali mogu školske obaveze uskladiti s treninzima. Kad nešto volite, onda ništa nije teško, tako da uspijevam stići sve i uživam u tome. Uz podršku porodice koju itekako imam, sve je puno lakše", kazala je Džidić.

Ina je fokusirana na rukomet iako voli i druge sportove:

"Trenutno nemam vremena da se posvetim nekom drugom sportu, ali osim rukometa bih voljela da se bavim i atletikom. Međutim, rukomet je moja prava ljubav i u prvom je planu. Cijeli život sam u sportu jer i moj brat blizanac je nogometni golman, kao što je bio i otac Nenad koji je sada trener u kadetskoj reprezentaciji BiH", dodala je Ina.

Otkrila je i koja joj je omiljena sportašica.

"Uzor u rukometu mi je hrvatska reprezentativka Ćamila Mičijević. Sestra me je jednom uporedila s njom i od tada mi je ona omiljena rukometašica", riječi su ambiciozne rukometašice.

Ina ima jasne ambicije.

"Želja mi je da nastupim i za juniorsku reprezentaciju BiH", istakla je Džidić.