Derbi rukometašica
0

Šumelj: Ako budemo prave možemo Grudama pomrsiti račune

FENA
Martina Šumelj (Foto: FENA)
Martina Šumelj (Foto: FENA)
Derbi 10. kola prvenstva BiH za rukometašice igra se večeras u Grudama, gdje aktuelne prvakinje dočekuju Jedinstvo AtlasRelax iz Tuzle.

Ekipa Gruda već tri sezone ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, dok su njihove večerašnje protivnice odmah iza njih, i u prvenstvu i u Kupu BiH.

Tuzlanke su jutros krenule put Gruda, pomalo umorne od nastupa u domaćem prvenstvu i u Challenge kupu protiv PAOK-a, ali im ne manjka raspoloženja i motivacije za susret s ekipom kojoj su u spomenute tri sezone jedine uspjele uzeti bod u prvenstvu.

"Večeras nas čeka veoma bitna utakmica, sa kvalitetnim protivnikom čiji sastav je već nekoliko godina na okupu i bez ijednog poraza. Naša ekipa jeste malo umorna zbog zgusnutog rasporeda domaćih i EHF utakmica, ali se u derbiju umor i povrede ostavljaju po strani. Ako uđemo u utakmicu maksimalno motivirane vjerujem da Grudama možemo pomrsiti račune", kaže za Fenu golman Jedinstva AtlasRelaxa Martina Šumelj.

Sportski direktor i pomoćni trener Tuzlanki Elmir Grabčanović kaže da su sve igračice na raspolaganje stručnom štabu. Također spominje umor koji će pojačati dugi put u Hercegovinu, ali bez obzira na sve, igračice Jedinstva AR dat će sve od sebe da u "derbiju svih derbija" osvjetlaju obraz.

"Još nam je u sjećanju prošlogodišnje gostovanje u Grudama kada smo bili nadomak pobjede, da bismo poslije u Tuzli igrali neriješeno. Grude su u prednosti, igraju na svom terenu, odmornije su i naravno kvalitetna su ekipa. Mi se idemo nadigravati s njima i sportski 'pobiti', pa neka u derbiju dvije najbolje domaće ekipe pobijedi bolji", izjavio je Grabčanović Feni.

Utakmica Grude – Jedinstvo AtlasRelax igra se danas od 16:30 sati.