Osigurana sredstva
11

Šuman za Klix.ba: Odlazak u Finsku je neupitan, želimo pobjede u oba meča

Piše: D. B.
Bilal Šuman (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bilal Šuman (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija BiH će uprkos finansijskim problemima ipak otputovati u Finsku gdje će odigrati kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo. To je u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio naš selektor Bilal Šuman, koji je istakao da je cilj ostvariti dvije pobjede u dvomeču s Fincima.

Šuman je u prethodnom razgovoru za portal Klix.ba situaciju opisao "kritičnom" te nije bio siguran ni da li će biti kupljene avionske karte za putovanje reprezentacije u Finsku. Ti problemi su srećom riješeni, tako da će naši momci otići na megdan Fincima, a potom ih dočekati u Goraždu.

"Odlazak u Finsku je nepitan, sve je uredu kada je riječ o putovanju. Međutim, ostala su dugovanja prema grupaciji Hollywood Hills, ali mislim da će i to biti riješeno u narednih nekoliko dana.", izjavio je Šuman.

Iako problema još uvijek ima, sada je treba razmišljati o sportskom segmentu.

"Moramo se fokusirati na sportski dio, zaboraviti sve što se događa u savezu i oko njega. Imamo jedan cilj, a to je da pobijedimo Finsku. To je jedini prioritet", rekao je selektor.

Okupljanje je zakazano za ponedjeljak, a potom gostujuća i domaća utakmice protiv Finske.

"Naša reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak u 17 sati. Očekujemo dolazak 28 igrača, a kada se okupimo, morat ćemo izabrati 16, odnosno 18 rukometaša koji idu u Finsku. Putujemo 3. maja, utakmica se igra 4. maja u Finskoj, narednog dana se vraćamo u Sarajevo, 6. maja smo u Goraždu, gdje nas 7. maja očekuje nova utakmica s Fincima", kazao je Šuman.

On se nada da će rukometaši zaboraviti sve probleme te uspjeti ostvariti dvije pobjede u naredna dva meča s Finskom.

"Sav trud i sve što pokušavamo uraditi igrači prate putem medija, ali je važno da se izolujemo od svega i da napravimo ono što želimo, a to su dva boda u Finskoj i dva u Goraždu. Nakon toga možemo računati na druge stvari, otvara se druga dimenzija koja nas vodi prema Evropskom prvenstvu", završio je Šuman.

Podsjetimo, naša reprezentacija se nalazi u grupi 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine sa Španijom, Austrijom i Finskom te je trenutno na posljednjoj poziciji bez osvojenog boda u prve dvije utakmice.