Prijateljski susret
122

Šuman otkrio spisak za Crnu Goru: Idemo naprijed, ne pričamo o onom što je bilo

Piše: K. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman kazao je u razgovoru za Klix.ba da je period koji slijedi veoma bitan za bh. rukomet i da je za naš tim bitno otići na Evropsko prvenstvo.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prekjučer je počela pripreme za prijateljske mečeve koje će u petak i subotu igrati protiv Crne Gore u Podgorici, a polazak je planiran za četvrtak nakon doručka.

"Sutra poslije doručka putujemo u Podgoricu, tamo ćemo odraditi jedan večernji trening, a onda nas u petak i subotu očekuju dvije prijateljske utakmice. Istu noć se vraćamo u Sarajevo jer se u nedjelju svi igrači moraju vratiti u svoje matične klubove. Kao i uvijek, nama su svaki trening i utakmica zlata vrijedni, jer želimo dodatno popraviti stvari koje imaju prostora za napredak. To se može uraditi samo na ovakvim okupljanjima, a sada imamo priliku odigrati dvije prijateljske utakmice u kojima će priliku dobiti i neki novi igrači", rekao je Šuman

Na spisku 17 igrača koji putuju u Podgoricu nalaze se:

Dragan Vrgoč, Benjamin Burić, Elmir Građan, Vedran Delić, Vladimir Vranješ, Srđan Predragović, Marko Tarobrachia, Edin Klis, Josip Perić, Vegar Marin, Muhamed Toromanović, Ibrahim Haseljić, Admir Ahmetašević, Marko Panić, Igor Mandić, Mirsad Terzić i Tomislav Nuić.

Selektor je također kazao da je plasman na Evropsko prvenstvo od ključnog značaja za bh. rukomet i da je novi sistem takmičenja velika prilika za odlazak na smotru najboljih.

"Ubrzo nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Već sada želimo znati gdje, šta, kako i kuda, a pričao sam s momcima i rekao sam im da je jedini i glavni cilj plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da uopće nije bitno u kojoj ćemo grupi biti jer imamo kvalitet, sistem takmičenja se promijenio i umjesto 16 selekcija igrat će 24 ekipe i s obzirom na to sve s realnim optimizmom dočekujemo ovo okupljanje", istakao je Šuman.

Selektor je rekao da su igrači i stručni štab obavili razgovor povodom dešavanja zbog kojih je naš tim diskvalifikovan iz baraža za Svjetsko prvenstvo te da su puno bitnije stvari koje nas u narednom periodu očekuju.

"Atmosfera u ekipi je odlična, imali smo jedan sastanak, a igračima i stručnom štabu kao direktnim učesnicima sigurno je najteže zbog svega što je bilo. Ipak, idemo dalje, idemo naprijed, očekuju nas stvari koje ubrzo dolaze, a mi uopće više ne pričamo o onom što je bilo. Plasman na Evropsko prvenstvo bi sigurno unaprijedio kompletnu situaciju u bh. rukometu", kazao je Šuman.

Posljednji trening pred polazak u Crnu Goru naš tim će odraditi večeras.