Selektor BiH
11

Šuman: Očekujem težu utakmicu od one u Finskoj

Piše: E. A.
Sve je spremno za pravi sportski spektakl u Goraždu. Najbolji rukometaši BiH već su doputovali u Goražde a dan ranije u grad na Drini stigla je i reprezentacija Finske.

Obje reprezentacije obavljaju posljednje pripreme uoči sutrašnjeg susreta u dvorani "Mirsad Hurić" u Goraždu koji počinje u 20 sati.

I dok se u Goraždu traži ulaznica više a navijači očekuju odličnu rukometnu predstavu i pobjedu sa kojom bi naša reprezentacija bila korak bliže plasmanu na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, selektor reprezentacije BIH Bilal Šuman, na press konferenciji u Goraždu kazao je da će utakmica na domaćem terenu biti mnogo teža nego u Finskoj.

"Sada smo osjetili jedni druge i sada je reprezentacija Finske došla ovdje gdje nemaju šta da izgube tako da mogu da probaju mnoge druge stvari, da ne pričamo o taktičkim stvarima, da igraju pet, jedan ili tri tri ili da igraju sa sedam protiv šest, to su sve neke stvari koje mi možemo očekivati sutra. Završilo se jedno poluvrijeme u Finskoj, sutra nam preostaje drugo poluvrijeme u Goraždu. Naravno, mi imamo taj imperativ da pobijedimo ovdje pred našom publikom i toga neće manjkati sigurno, da osvojimo ta dva boda i sa četiri boda uđemo u junske kvalifikacije jer večeras očekujem da će Španija pobijediti Austriju u Španiji tako da sa ta dva boda sutra možemo da budemo na tom drugom mjestu i da dočekamo reprezentaciju Španije 14. juna ovdje u Goraždu potpuno spremni i sa više treninga jer možemo imati mogućnost da se skupimo desetak dana ranije da bi mogli dočekati Špance i da možemo otići u Austriju na tu zadnju kvalifikacionu utakmicu", kazao je Bilal Šuman, selektor reprezentacije BIH.

Selektor reprezentacije Finske Kaj Kekki također najavljuje tešku utakmicu za Fince ali i spremnost da se bore za bolji rezultat.

"Utakmica će biti jako teška za reprezentaciju Finske budući da igramo protiv jako dobrog tima i budući da igramo pred jako dobrom publikom, međutim i moja ekipa je spremna i bez obzira što će biti teško voli da igra pred velikom publikom, zbog toga što kad igramo u Finskoj obično nema publike na tribinama. Iako postoji razlika u fizičkoj spremi i u kvalitetu između igrača BIH i Finske i budući da Finci ne igraju profesionalno rukomet mogu reći da su moji momci dovoljno spremni i da su već dovoljnio hrabri i rizikovati pa čak i napraviti grešku da bi postigli dobar rezultat", kazao je selektor Finske.

Kako saznajemo, u prodaju je pušteno 1.000 ulaznica po cijeni od 10 KM.