Okupili se bh. rukometaši
27

Šuman: Očekujem pobjede u oba meča protiv Finske, 11. april u Vanti je "dan D"

Piše: E. B.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se danas okupila na Ilidži gdje je obavila prvi trening pred susrete kvalfikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske 11. i 14. aprila.

Prvi susret se igra u Finskoj u gradu Vantaa u četvrtak u 17:30 sati, dok se u nedjelju igra meč u Tuzli s početkom u 17 sati.

Selektor Bilal Šuman kaže kako smatra da smo mi favoriti u ovom dvomeču, te da je sve osim dvije pobjede neuspjeh.

"Očekujem dva boda u četvrtak i dva boda u nedjelju. Ostaje žal za momcima koji nisu tu, ali i ovi momci koji su tu imaju kvalitet i motivaciju da nadoknade standardne reprezentativce koji nam nedostaju. Uzimamo ulogu favorita, znamo šta nam znače ovi mečevi u aprilu jer bismo odlaskom na Evropsko prvenstvo popravili stanje i u RS BiH i u prvenstvu. Susret u Vanti 11. aprila je "dan D" jer će nam biti mnogo lakši posao u Mejdanu gdje očekujem punu dvoranu kao i uvijek", kaže Šuman i nastavlja:

"Dobro smo skautirali Finsku, oni trče tokom svih 60 minuta bez obzira na rezultat. Odigrat ćemo jaku odbranu jer imamo 150 kilograma više od njih, fizički smo jači. Iz naše tranzicije želimo davati lagane golove i očekujemo pobjede u oba meča", rekao je selektor BiH.