Bh. selektor
165

Šuman: Norvežani igraju najljepši rukomet, ali nećemo se unaprijed predati

Piše: N. K.
Bilal Šuman (Foto: Arhiva/Klix.ba)
Bilal Šuman (Foto: Arhiva/Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u baražu za Svjetsko prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj igrati protiv selekcije Norveške, odlučeno je danas žrijebom u Zagrebu.

Selektora bh. reprezentacije Bilal Šuman za portal Klix.ba istakao je kako je BiH izvukla reprezentaciju koja trenutno igra najljepši rukomet.

"Ulogu favorita moramo njima prepustiti. Samo pogledajte. Dva gola dijelila su ih od polufinala na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Brza su ekipa i igraju fantastično. Nama nema druge nego da čekamo odluku EHF-a. Jedno znam. Ukoliko se sastanemo s ekipom Norveške, naši momci pokazat će snagu i borit ćemo se od prve minute. Pa šta bude, bit će", rekao nam je Šuman.

Podsjetimo, za sada je neizvjesno hoće li bh. reprezentacija uopšte i nastupiti u baražu zbog slučaja "Nuić", iako je uvjerljivo osvojila prvo mjesto u kvalifikacijskoj grupi.

Problem je nastao zbog nastupa Tomislava Nuića koji nije bio u zapisniku za meč protiv Švicarske, koja je uputila zvaničnu žalbu Evropskoj rukometnoj federaciji.

Utakmica zbog toga ni do danas nije registrovana, a konačan epilog ovog slučaja bit će poznat za nekoliko dana.