Češka slavila u Mejdanu
82

Šuman nakon poraza: Mogli smo mnogo bolje, sada se moramo okrenuti budućim utakmicama

Piše: A. K.
Bilal Šuman (Foto: D. Z./Klix.ba)
Bilal Šuman (Foto: D. Z./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je poražena od ekipe Republike Češke u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine.

Rukometni Zmajevi poraženi su rezultatom 20:25, a selektor Bilal Šuman kaže da su brojni faktori utjecali na večerašnji kvalitet igre naše ekipe.

"Večeras je mogli mnogo bolje. Mislim da su večeras presudile isprovocirane tehničke greške i šutevi, odnosno 'ziceri' koji nisu ulazili u gol. Plan je bio da osvojimo dva boda, a željeli smo ih u Tuzli, jer smo znali da će u Bjelorusiji biti veoma teška utakmica", rekao je Šuman.

Rekao je da su bh. igrači razočarani večerašnjim ishodom, potcrtavši da rukometna reprezentacija mora brinuti o onome što je čeka u aprilu iduće godine, a to su dva susreta protiv ekipe Finske, kao i dva meča koja slijede u junu.

Na večerašnjoj konferenciji za medije igrači su saglasni da je presudila i neozbiljnost u napadu.

"Morali smo malo bolje odigrati. Bilo smo tromi, noge su bile teške od puta. Sretni smo jer smo imali dobar početak kvalifikacija. Sad čekamo Fince i idemo se boriti za prvenstvo" rekao je rukometaš Marko Tarabochia

Marko Tarabochia
Marko Tarabochia

I pored svega, on je naglasio da su rukometni Zmajevi pokazali da su dobra ekipa i da mogu odlično igrati.

"Prava smo ekipa i mislim da ćemo to sigurno i pokazati", naglasio je Tarabochia.