|

Šuman nakon pobjede protiv Finske: Ispunili smo cilj i napravili veliki korak

Šuman nakon pobjede protiv Finske: Ispunili smo cilj i napravili veliki korak
31
Piše: A. K.
14.4.2019. u 19:04
6
komentara
31

dijeljenja
Šuman nakon pobjede protiv Finske: Ispunili smo cilj i napravili veliki korak
Rukometna reprezentacija BiH u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine večeras je u Tuzli savladala selekciju Finske rezultatom 31:19.
Selektor naše reprezentacije Bilal Šuman izuzetno je zadovoljan ostvarenim rezultatom, posebno igrom mladih igrača koji su opravdali svoje djelovanje u bh. timu.

"Na okupu smo šet dana i imali smo plan da osvojimo četiri boda, u čemu smo i uspjeli. U Finskoj je bilo izrazito teško igrati u psihološkom smislu, ali smo dobili tamo dva boda. Danas smo imali domaću utakmicu, gdje smo također dobili dva boda. Naš cilj je bio veoma jasan - da sa dvije pobjede napravimo veliki korak", rekao je Šuman.

Bh. reprezentacija u protekla dva susreta ušla je oslabljena bez šest standardnih igrača, A Šumana raduje da su mlade snage opravdale svoje postojanje u našoj selekciji.

"Imamo jednu svjetlu budućnost. u našoj reprezentaciji ima mnogo igrača koji su dugo tu i treba nam svježija snaga. Dobijamo je i momci su meni večeras opravdali članstvo u timu, time kako su odigrali. S tim sam zadovoljan", rekao je Šuman.

Bh. rukometaš Dino Hamidović zadovoljan je večerašjnim ishodom utakmice.

"S četiri bdoa i dvije pobjede otvorili smo sebi vrata Evropskog prvenstva. Sada nam preostaju Bjelorusija i Češka, a uz ovakav angažman kakav smo dali, mislim da možemo ostvariti barem još jednu pobejdu i 100 posto se plasirati na prvenstvo", naglasio je Hamidović.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...