Hrvatski rukometaš
12

Štrlek poslao dopis HRS-u: Molim vas, vratite me u reprezentaciju

F. Z.
Manuel Štrlek (Foto: EPA-EFE)
Manuel Štrlek (Foto: EPA-EFE)
Rukometaš Veszprema i jedno od najboljih lijevih krila svijeta Manuel Štrlek poslao je dopis Skupštini Hrvatskog rukometnog saveza i zamolio da se vrati u reprezentaciju nakon što je odbio nastupiti na Evropskom prvenstvu početkom ove godine.

"Ja, Manuel Štrlek ovim dopisom molim skupštinu Hrvatskog rukometnog saveza i upravni odbor HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za hrvatsku rukometnu reprezentaciju nakon što sam svojom odlukom odbio igrati za reprezentaciju. Spreman sam staviti se na raspolaganje izborniku za predstojeće reprezentativne akcije", stoji u Štrlekovoj molbi, javili su hrvatski mediji.

Hrvatski rukometni savez je obavijestio da će u najskorije vrijeme razmatrati molbu Manuela Štrleka, a potom svoju odluku proslijediti Skupštini HRS-a.

Pred polazak na Evropsko prvenstvo, početkom januara, potpredsjednik HRS-a Zoran Gobac rekao je kako je Štrlek izabrao put bez povratka.

"On je samovoljno otkazao reprezentaciju, a znamo šta to znači. Prema odluci skupštine HRS-a, oni koji ne žele igrati za reprezentaciju izabrali su put bez povratka. Dakle, Manuel Štrlek više nikad neće igrati za hrvatsku reprezentaciju, ma ko bio izbornik. To je njegova odluka, nikako naša. Ako je bio nezadovoljan statusom, to je trebao zadržati za sebe i prihvatiti odluku. Bilo je mnogo većih igrača od njega kojima takvo nešto nije palo na pamet, primjerice Ivano Balić", rekao je Gobac.