Incident u Parizu
21

Strava u Francuskoj: Izboden rukometni reprezentativac koji je trebao ići na Euro

D. P.
Prandi je bio na spisku putnika za Evropsko prvenstvo (Foto: EPA-EFE)
Prandi je bio na spisku putnika za Evropsko prvenstvo (Foto: EPA-EFE)
Katastrofalne vijesti dolaze nam iz Francuske gdje je u stravičnom napadu nožem izboden rukometni reprezentativac ove zemlje Elohim Prandi.

Sjajni bek PSG-a (23) izboden je sinoć u Parizu tokom proslave Nove godine, a nakon toga hitno je prevezen u bolnicu i tu mu je ukazana prva pomoć.

O napadu su se oglasili iz PSG-a, ali i Rukometnog saveza Francuske. Riječ je o igraču koji je bio na spisku putnika za Evropsko prvenstvo koje počinje za dvije sedmice.

"Elohim Prandi je sinoć bio žrtva nasilnog napada u Parizu nakon čega je zadobio više ubodnih rana. Igrač je pod nadzorom u bolnici i njegovo stanje je stabilno. Policija Pariza provodi istragu, a naš klub ovim putem izražava veliku srdžbu zbog napada na našeg igrača. Pružamo podršku Prandijevoj porodici kako bi prebrodili ovo iskušenje", saopšteno je iz PSG-a.

Iz Rukometnog saveza Francuske oglasili su se i poručili da će pružiti svu moguću podršku svom igraču.

Prandi je propustio prvi trening reprezentacije Francuske u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo jer je bio pozitivan na koronavirus. Ekipi se trebao priključiti uskoro, no zbog napada neće biti dio selekcije koja ide na Evropsko prvenstvo.