Španski junak
39

Šterbik: Na Evropsko prvenstvo sam došao iz dnevnog boravka

Klix.ba
Arpad Šterbik (Foto: EPA-EFE)
Arpad Šterbik (Foto: EPA-EFE)
Legendarni rukometni golman španske reprezentacije Arpad Šterbik (38) osvojio je u karijeri svjetsko zlato i bronzu, a evropsko srebro koje ima s prošlog Evropskog prvenstva sada će biti u prilici unaprijediti u medalju zlatnog sjaja.

Naime, Šterbik je putem televizije gledao kako mu bivši saigrači iz španske reprezentacije s uspjehom igraju na Euru kada ga je jedan telefonski poziv napravio junakom.

"Tačno je da sam došao iz dnevnog boravka na prvenstvo. Trener Vardara je također na prvenstvu, kao i naši drugi treneri tako da nisam puno igrao i trenirao u zadnje vrijeme. Samo su tri igrača ostala u Vardaru sada za vrijeme prvenstva. Branio sam sedmerce jer ne zahtijevaju puno skakanja. Ne bih mogao braniti cijelu utakmicu. Rodrigo Corrales je napravio izvanredan posao", prenosi RTL njegove riječi nakon što je u pobjedi protiv Francuske odbranio tri od pet sedmeraca.

Podsjetimo, Španija će za zlato igrati protiv Švedske, koja je u drugom polufinalu savladala Dansku u produžetku meča.

"Najviše me zabrinjava što je Španija odigrala dvije nevjerovatne utakmice, protiv Njemačke i Francuske. Nisam siguran možemo li odigrati i treću u nizu na tom nivou", pomalo je zabrinuto izjavio Šterbik.