|

Stanislav Mucić zloupotrijebio funkciju

Stanislav Mucić zloupotrijebio funkciju
0
F
FENA
4.11.2009. u 11:08
0
komentara
0

dijeljenja
Stanislav Mucić zloupotrijebio funkciju Foto: A. Berbić
Upravni odbor Rukometnog kluba Bosna BH-Gas smatra da je predsjednik Rukometnog saveza BiH Stanislav Mucić prekršio ovlaštenja i zloupotrijebio funkciju objavljivanjem pisma u kome je optužio ovaj klub za nepuštanje igrača da nastupe u prijateljskom meču između BiH i Crne Gore.
Mucić je, naime, saopćio da je Bosna uskratila pravo nastupa nekolicini igrača kako za reprezentaciju Crne Gore tako i za BiH. Naglasio je da "takav način postupanja nameće veliku sramotu i ruši ugled reprezentacije te nanosi veliku štetu razvoju rukometa".

Iz RK Bosna je saopćeno da je pismo objavljeno bez ovlaštenja Izvršnog odbora RSBiH i da se može tretirati kao Mucićev lični stav.

Stav kluba je da je sadržaj pisma baziran na neistinama i proizvoljnim informacijama te da će RK Bosna BH-Gas preispitati daljnju podršku Stanislavu Muciću kao predsjedniku RSBiH.

"Od četiri pozvana igrača trojica su odazvala na poziv selektora. Damir Doborac je bio iscrpljen i bilo mu je preporučeno da prođe specijalni tretman priprema radi rehabilitacije i izbjegavanja daljnjih povreda. Igrači Bosne BH-Gas će se odazvati svakom pozivu selektora svih reprezentativnih selekcija", saopćeno je iz RK Bosna BH-Gas.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.