Izgubljen autoritet
9

Srbijanski rukometaš želio napustiti reprezentaciju pred prvu utakmicu jer ga Gerona nije uvrstio u protokol

E. K.
Toni Gerona spriječio skandal (Foto: EPA-EFE)
Toni Gerona spriječio skandal (Foto: EPA-EFE)
Nevjerovatne stvari su se dešavale u reprezentaciji Srbije tokom Evropskog prvenstva u rukometu u Njemačkoj, otkrivaju tamošnji mediji.

Naime, reprezentativac Srbije Petar Đorđić je pred utakmicu protiv selekcije Islanda htio da napusti reprezentaciju i to jer ga Toni Gerona nije uvrstio u protokol za premijerni susret na Euru.

Ipak, skandal je spriječio Gerona koji je promijenio odluku i umjesto 33-godišnjeg rukometaša izostavio krilo Vukašina Vorkapića.

Mediji pišu da je Španac na klupi Srbije uspio sačuvati mir u reprezentaciji, no apsolutno je izgubio autoritet.

Na kraju je Srbija remizirala sa Islandom, a tragičar meča je bio upravo Petar Đorđić budući da su poslije njegove greške Islanđani pet sekundi prije kraja dobili priliku za kontru i tako se spasili poraza.

Do kraja Eura su Srbi izgubili od Mađarske i Crne Gore te prvenstvo okončali kao 19. od 24 reprezentacije koje su učestvovale na turniru.

Španski stručnjak je nakon Evropskog prvenstva sporazumno odlučio raskinuti saradnju sa Rukometnim savezom Srbije i to prije isteka ugovora u junu, ali će mu morati isplatiti sva primanja zagarantovana ugovorom.