Važan evropski meč
0

Srbijanski golman težak 110 kg poslao dvojicu rivalskih igrača u bolnicu

D. P.
Milosavljev je unutar nekoliko minuta povrijedio dvojicu rivala (Foto: EPA-EFE)
Milosavljev je unutar nekoliko minuta povrijedio dvojicu rivala (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski rukometni golman, gorostas Dejan Milosavljev onesposobio je dvojicu rivalskih rukometaša u duelu četvrtfinala Evropske lige.

Rukometaši njemačkog Fuchse Berlina slavili su protiv švicarskog Kadetten Schaffhausena i nadoknadili zaostatak iz prve utakmice (33:37) te se plasirali u polufinale ovog evropskog takmičenja.

No, detalj o kome se priča izazvao je srbijanski golman Dejan Milosavljev. Ovaj gorostas težak 110 kilograma onesposobio je i povrijedio dvojicu protivničkih igrača tokom svega nekoliko minuta.

Prvo je tokom intervencije povrijedio Lukasa Herburgera, a nakon toga je svom težinom pao na švicarskog reprezentativca Zorana Markovića i odmah ga poslao u bolnicu. Marković je udario glavom o pod i zadobio je tešku povredu.

Golman Milosavljević je dobio direktan crveni karton, a rukometaš Marković završio je u bolnici. Oštro su reagovali iz gostujućeg Schaffhausena.

"Ovo nikada nisam doživio. Čak smo dvojicu igrača poslije utakmice morali voziti u bolnicu. Još ne znamo koliko su povrede teške. A njima je trebao i MVP Svjetskog prvenstva Gidsel da nas pobijede. Imali smo Final Four na dohvat ruke, ali način na koji smo ispali ostavlja gorak okus", rekao je sportski direktor Schaffhausena David Graubner.