{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sportski kamp u Neumu od 23. do 29. jula

F
18.7.2006. u 15:55
0
0
Sportski kamp u Neumu od 23. do 29. jula
0
Sportski kamp u Neumu od 23. do 29. jula
U Neumu će od 23. do 29. jula biti održan prvi "Sportski kamp Neum 2006." za nadarene mlade košarkaše/ice i rukometaše/ice iz Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.
Ovu manifestaciji za mlade od 12 do 17 godina iz pet gradova FBiH organizira Centar za mlade Federalnog ministarstva kulture i sporta, u saradnji s Košarkaškim klubom PLAY OFF Sarajevo i Udruženjem Rukometni klub – Rukometna škola "BSD" Grada Sarajeva.

Kamp će biti održan u hotelu "Zenit", a okupit će devedeset mladih sportista i sportašica iz Košarkaškog kluba Play off iz Sarajeva, KK Županjac iz Tomislav-Grada, KK Livno iz Livna, Rukometne škole <> Grada Sarajeva, RK Goražde i RK Neretva iz Konjica.

"Iskusni treneri i predavači će u toku kampa organizirati treninge, teoretska predavanja iz košarke i rukometa, takmičenja i druženja za učesnike kampa. Cilj projekta je uključenje mladih u aktivni trenažni proces i približavanje košarci, rukometu i sportu uopće, s ciljem razvijanja želje za aktivnim bavljenjem sportom u budućnosti", saopćemo je iz Ureda za informiranje.

Projekt bi trebalo da preraste u "Festival sporta za mlade" uključivanjem, u narednim godinama, i drugih sportskih disciplina i mladih sportista i sportašica iz Bosne i Hercegovine. Za sve učesnike kampa osigurani su prijevoz, smještaj, ishrana i tehnička sredstva za realizaciju projekta, a svima će po završetku sedmodnevnog druženja biti dodijeljane diplome, majice i videozapis s kampa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: