Veliko iznenađenje
106

Španija savladala favorizovane Francuze i plasirala se u finale Evropskog prvenstva

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometaši Španije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj nakon što su danas u zagrebačkoj Areni pobijedili selekciju Francuske rezultatom 27:23.

Početak utakmice bio je izjednačen, a onda su se Španci počeli rezultatski odvajati pa su brzo imali prednost od tri gola razlike (6:3). Francuzi su bili neprepoznatljivi u napadu pa nije bilo čudno što se do odlaska na odmor prednost Španaca uvećala na čak šest golova prednosti (15:9).

U istom ritmu Španci su nastavili i u drugom poluvremenu pa je u jednom trenutku bilo čak plus devet za izabranike Ribere. Francuzi potom prave sjajnu seriju, smanjuju na tri gola razlike, ali nisu imali snage da do kraja utakmice naprave preokret.

Veliki favoriti za osvajanje titule evropskog prvaka, kao što pokazuje i Klixova anketa, su se tako oprostili od borbe za zlatnu medalju.

Najefikasniji kod Španaca bio je Sole sa sedam golova, dok je Entrerrios postigao šest. Sorhaindo je bio najbolji kod Francuza s pet golova.

Španija će u finalu igrati protiv pobjednika meča između Danske i Švedske, koji se igra večeras s početkom od 20:30 sati.